Share
Försäljningsåret 2018 är över och troligtvis att du har satt upp dina affärsmål för 2019. För att försäkra dig om att du inte har glömt något, har vi listat de fem punkter som kan vara värda att se över så att din e-handelsdrift rullar på så smidigt som möjligt.

Vi ger er några praktiska tips för att förbättra kundupplevelsen samt hjälpa ditt företag att nå positiva resultat. Vi försöker även hjälpa dig med hur du skall hanterar din lager- och logistikkedja.

# 1 Förbättra kundupplevelsen

Företag i alla branscher väljer att fokusera mer på kundpresentationer och väljer mer ofta en sällan en kundcentrerad approach. På så vis känner sig kunden ofta mer nöjd med innehållet i sin leverans. Det är också ett tillfälle att marknadsföra ditt varumärke för att behålla kunden.

En ny kunds lojalitet till ett varumärke kan vinnas redan vid första beställningen.

Några av de viktigaste punkterna är om varan kommer inom den förväntade ledtiden och hur emballaget ser ut när den kommer. Det kan vara svårt att ha full kontroll över ledtiden men försök erbjuda en så smidig leverans som möjligt. En annan stor del är vad kunden ser när paketet öppnas. Första intryck räknas och det är därför unboxing-upplevelsen är så viktig för många företag.

Idéer för att göra ditt företag mer minnesvärt av rätt anledning:

Lättöppnade förpackningar: Något som är väldigt viktigt är att det är lätt att öppna emballaget utan att göra det hela till en process. En av våra bästsäljare som hjälper kunden med just detta är våra bokomslag med rivremsa.

Enkla returer: Att göra returproceduren så smidig som möjligt kommer att säkerställa att kunden handlar igen eftersom kunden känner sig säker på att allt fungerar oavsett om något blir fel eller inte. Vi erbjuder många smidiga förpackningslösningar som ger dina kunder möjligheten att skicka en retur utan krångel.

Förbättra unboxing-upplevelsen: Utveckla och stärk ert varumärke genom att anpassa och designa er emballage för att skapa en positiv unboxing-upplevelse. Det absolut enklaste sättet är att skaffa en tejp med er egen design.

# 2 Välj miljövänligt emballage

Eftersom e-handelssektorn fortsätter att växa snabbt ökar också de naturresurser som används i denna bransch. Miljövänliga förpackningsalternativ minskar förbrukningen av naturresurserna och hjälper även ert företag att framstå som ansvarstagande.

I och med e-handelns ökande försäljning har efterfrågan på förpackningar ökat, den goda nyheten är att miljövänliga förpackningsalternativ finns tillgängliga. Du kan välja mellan allt från kartong till biologiskt nedbrytbart packchips.

Våra råd och tips:

Inköpspolicy med miljötänk: Försök att använd miljövänliga fraktalternativ. Granska även miljöpåverkan av ditt företag genom inköp. Finns det kanske produkter som kan köpas från Europa istället för Kina?

Var medveten om ny teknik: Utveckla dina förpackningsprocesser, om möjligt, byta till miljövänliga förpackningsalternativ.

Att välja grönt behöver inte kosta klöver… och behöver inte heller påverkar förpackningens kvalitet. Eco-förpackningar kan också bidra till att minska din kostnad per försändelse genom att använda innovativa tankesätt och minska onödigt tomrumsfyllnad och tejp till exempel.

Ett förslag på en miljövänlig förpackningslösning som både skyddar och presenterar dina produkter proffsigt är Geami WrapPak® EX MINI. Den är perfekt för alla företag som har ett begränsat utrymme.

# 3 Förbättra effektiviteten i din logistikkedja

Kunderna förväntar sig kortare och kortare leveranstider. Därför är det viktigt att ditt lager förbättra effektiviteten i logistikkedjan för att kunna leverera en bättre kundupplevelse.

Att minska transport- och logistikutgifterna är viktigt för alla företag. En sak du själv har kontroll över är att du minskar vikten och volymen på dina leveranser. I många fall hjälper detta dig att spara pengar. Det är även väldigt viktigt att varje år försöka förhandla priser då många företag ökar i både mängd paket och i omsättning varje år. Fler paket betyder vanligtvis lägre priser.

Våra råd:

Teknik är framtiden: Överväg att investera i nya system som gör att du kan öka din omsättning, kunderna förväntar sig ofta att ert företag hänger med i utvecklingen.

Håll dig uppdaterad: Det sparar både tid och hjälper dig att fatta beslut snabbare för ditt företag. Du kan till exempel prenumerera på vårt nyhetsbrev, på så sätt får du viktig information om innovativa förpackningslösningar och nyheter.

Förvänta dig råd och support: Diskutera dina affärsbehov med dina partners för att hitta lösningar och optimera dina processer. Oavsett om du är driver en startup eller har 1000-tals sändningar dagligen kan det vara värt ett samtal.

Använd emballage anpassat för många produkter:  Genom att använda emballage som fungerar för flera olika produkter, sparar du både tid och pengar. Många av våra kunder väljer därför att använda lådor med variabel höjd som gör att du kan anpassa ditt emballage efter dina produkter.

Investera och väx: Genom att skaffa ett nytt effektivare logistiksystem eller uppgradera det befintliga kan ni troligtvis vinna en hel del tid.

# 4 Anpassa din förpackning

Kundupplevelsen är ofta lika värdefull som själva produkten. Håll kunderna engagerade under hela köpet oavsett om det handlar om en smidig e-handel eller rätt emballage.

Nyårslöfte 2019: Var djärv och anpassa din förpackning med ditt varumärke!

Emballage med tryck kan hjälpa dig att nå fram med ditt budskap. Vi har talat med några av våra kunder inom olika branscher för att ta reda på hur de jobbar.

Skicka med ett budskap

Tänk på innehållet i flyern och vilket meddelande du vill att dina kunder ska få. Varför inte uppmuntra kunder att dela med sig av sina positiva erfarenheter. Inkludera en kampanjkod för att uppmuntra till ett nytt köp. Du kan även personifiera flygbladet med mottagarens namn eller till och med namnet på den person som packade beställningen. Detta är givetvis mer komplext, men kan vara en trevlig personlig touch. Ta gärna inspirerad från våra kunder Cheerz eller Le Closet och hur de gör när de skicka med en flyer.

Silkespapper för en exklusivare upplevelse

Vi erbjuder en mängd olika färger på våra silkespapper för att du skall kunna matcha med just din grafiska profil.  Självfallet finns även möjligheten att beställa silkespapper med personligt tryck. Silkespapper används ofta i detaljhandeln och i e-handeln, särskilt när det gäller specialbutiker och exklusiva varumärke. Så genom att använda dig av silkespapper i din packprocess ger du kunden en mer exklusiv unboxing-upplevelse.

Visa vilka ni är med tryckt tejp

Fördelar med tryckt tejp:

Säkrare leveranser: Skulle någon öppna varan som är påväg till kunden kan de inte längre försluta förpackningen utan att det upptäcks att paketet har blivit öppnat.

Varumärkesbyggande: Genom att du fortsätter med att exponeringen blir dina kunder mer medvetna om ditt varumärke och du gör igenkännings faktorn högre. Du gör även så att alla som någon gång ser paketet under transport lägger märket till ditt varumärke.

Inget behov för extra lagerplats: Om tejp redan är ett måste på ert lager tar den heller inte upp någon extra lagerplats att ha den med tryck.

Tips: Ta reda på vilket tejpalternativen som passar ditt företag bäst när du beställer din tryckta tejp. Det är lätt att fokusera på design när det kommer till tryckt tejp, men glöm inte att huvudmålet är att försegla dina paket! Du hittar all information om de olika typerna av tejp samt kan designa den själv i vårt Rajaprint-verktyg.

Miljövänligt alternativ: Det finns även möjlighet att beställa tryckt papperstejp om ni tänker mer miljömedvetet.

Är dina leveranser extra tunga? I stället för att använda packtejp, kan packband med personligt tryck vara rätt alternativ.

Etiketter är ett bra budgetalternativ

Ett effektivt lågprisalternativ som med fördel kan kombineras med silkespapper är etiketter. Du kan både försegla silkespapper och lådor med etiketter på ett enkelt sätt. Än en gång finns det ett bra tillfälle att förstärka varumärkesupplevelsen och ge dina kunder en proffsig presentation. Glöm inte att vara kreativ om du väljer att designa egna etiketter, det går att göra mycket mer än att bara använda din logotyp.

Anpassa det mest använda emballage först

Unboxing är ett fenomen som har tagit över YouTube de senaste åren och som delas friskt över sociala medier. Du kanske är medveten om att delningar via sociala medier kan vara helt gratis annonsering och kan öka din räckvidd till nya målgrupper. Genom att anpassa ditt emballage kan du på så vis få gratis marknadsföring utan att behöva kontakta dyra influencers.

Våra råd:

Vägledning om ni vill anpassa ert emballage: Då det finns så många alternativ på vad man kan göra med sitt emballage, kan det vara svårt att veta hur man skall gå tillväga. Kontakta gärna oss om ni behöver information eller hjälp.

Innovativa idéer: har du sett något du gillar eller vill du skapa något själv? Gå på dina egna erfarenheter eller efterlikna varumärken som inspirerar dig. Det viktiga är att slutresultatet känns professionellt och förmedlar det du vill.

Var försiktig med ditt varumärke: Vad vill du att kunden ska tänka på och när de öppnar sin beställning? Vilket varigt intryck vill du lämna hos dina kunder?

Behöver du hjälp eller råd? Emballagespecialister är tillgängliga för att hjälpa dig genom processen med att skräddarsydd ert emballage.

Kontakta oss på: 010-33 08 200 eller mail info@rajapack.se

# 5 Öka produktiviteten i ditt lager

Optimera din process med hjälp av ny teknik som hjälper dig att automatisera ditt lager. Genom att ditt företag använder förpackningsmaskiner kan ni öka antalet utgående beställningar utan att öka antalet anställda.

Att få nivån på resursen korrekt i ditt lager uppfyller operationen är avgörande. Mindre operationer kan innebära mindre belastningar packade och kommer att påverka antalet transporterade laster. Att investera i anställda är viktigt och att ge dem rätt verktyg och utbildning för att göra sitt jobb är nyckeln.

Våra råd:

Hitta rätt förpackningsmaskiner: På Rajapack kategoriserar vi våra förpackningsmaskiner och system i två olika typer, beroende på vilken typ av skydd de erbjuder. Ta dig tid att utforska vilket system som skulle passa er bäst.

Hjälp och råd finns: Skulle ni ändå vara osäkra och behöva mer exakta svar kan ni även testa vår guide för att välja rätt förpackningsmaskin.

Gratis kundbesök och konsultation: Behöver ni hjälp på plats? Boka gärna ett möte med någon av våra emballagespecialister som besöker er för att optimera er packprocess.

Lager- och godshantering: Beroende på storleken av din verksamhet behöver du också anpassa dina packstationer och ditt plock så att det sker på ett effektivare sätt. Fundera över vilka förbättringar som kan ske utan för stora ingrep. Behöver ni till exempel en extra pallyftare för att den ena alltid är upptagen?

E-handel budgets tips för 2019

Förbättra kundupplevelsen

Skapa en bättre kundenupplevelse – förbättra utseendet och utformningen av dina förpackningar.

Optimera ditt lager och göra det mer effektivt – försök att skaffa en mer streamlinad process.

Hur ser dina affärsmål ut 2019?

Behöver du hjälp råd eller tips?

Kontakta oss på: 010-33 08 200 eller mail info@rajapack.se

Share
Kategorier: E-handel och logistikRåd & tips

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv en kommentar

Fyll i det här fältet