Välgörenheten Kvinnor och miljö – 10 kr doneras för varje köpt partnerprodukt

2 min lästid 08/03/2022

Idag är det Internationella kvinnodagen, en dag för att uppskatta och inspireras av allt som kvinnor åstadkommit samt reflektera över de utmaningar som fortfarande idag kvarstår.

Vi firar dagen genom att belysa det viktiga arbete som RAJA-gruppen stöttar, årets alla 365 dagar. Sedan 2015 har du som kund hos RAJA kunnat stötta välgörenheten Kvinnor och miljö, genom att köpa utvalda partnerprodukter.

Åtgärdsprogrammet Kvinnor och miljö

Kvinnor och miljö – så funkar det

Välgörenheten Kvinnor och miljö är ett åtgärdsprogram som hela RAJA-gruppen stöttar, genom stiftelsen RAJA Daniéle Marcovici Foundation. Varje år väljer vi tillsammans ut ett antal projekt runt om i världen, som är relaterade till miljöutmaningar samtidigt som de syftar till att hjälpa utsatta kvinnors på olika sätt, exempelvis genom utbildning, arbetsprogram och bidrag.

Vi väljer också ut 10 miljövänliga partnerprodukter i vårt sortiment. Varje gång du köper en av partnerprodukterna så donerar RAJA 10 kr till ”Kvinnor och miljö”-projekten.

Läs mer på vår hemsida: Kvinnor och miljö.

Årets utvalda partnerprodukter.
Årets utvalda partnerprodukter, bland annat papperstejp, variabla lådor, bärkassar och silkespapper.
Årets utvalda projekt: i Frankrike, Vietnam, Nicaragua, Niger och Guinea., Haiti
Årets utvalda projekt: i Frankrike, Vietnam, Nicaragua, Niger, Haiti och Guinea.

Stiftelsen har stöttat kvinnor i 15 år

Stiftelsen bakom initiativet Kvinnor och miljö, RAJA-Daniéle Marcovici foundation, startades redan 2006 i Frankrike och firade alltså hela 15 år förra året.

Under dessa 15 år har stiftelsen bidragit till att bygga en framtid fri från våld, orättvisa och ojämlikhet för mer än 110 000 kvinnor i Frankrike och runt om i världen. 576 projekt i 56 länder har stöttats och totalt har stiftelsen donerat hela 11 miljoner euro. Och nu vill vi kunna hjälpa fler – stiftelsens budget för 2022 har ökat med hela 50%.

Läs mer om stiftelsen: RAJA-Daniéle Marcovini Foundation (på engelska)

Daniéle Kapel-Marcovini är VD för RAJA-gruppen och startade gruppens stiftelse 2006.
Daniéle Kapel-Marcovini är VD för RAJA-gruppen och startade gruppens stiftelse 2006.

RAJA – ett kvinnodrivet familjeföretag

Visste du att RAJA-gruppen, som idag är ledande inom emballage i Europa, är ett kvinnodrivet familjeföretag? RAJA grundades 1954 av systrarna Rachel och Janine, och drivs sedan 1982 av Rachels dotter Danièle Kapel-Marcovici. Att stötta och inspirera kvinnor ligger alltså djupt i vårt DNA som företag.

Läs mer om RAJA-gruppens historik: The history of the RAJA Group (på engelska)

Idag på Internationella kvinnodagen riktar vi ett särskilt tack till alla drivande och initiativrika kvinnor som berikar tillvaron hos oss varje dag på RAJA Sverige:

Kvinnorna bakom RAJA Sverige
Kvinnorna bakom RAJA Sverige

 

 

Ämnen