• 010 - 33 08 200 Öppettider 07:30-17:00
 • Stora volymer? Gratis offert
 • Trustpilot
 • Leverans inom 24/48 timmar Fri frakt från 2000 kr ex moms
logo raja 010 - 33 08 200 Öppettider 07:30-17:00
0,00 kr Varukorgen är tom
Snabborder Ange art.nr
 • Hem
 • /

Kvinnor-och-miljö

ÅTGÄRDSPROGRAMMET

Kvinnor

och Miljö

stöds av RAJA-Danièle Marcovici Foundation

Stiftelsen stöder 6 utvalda projekt!

fournisseurs

RAJA har, tillsammans med våra leverantörer, valt ut 10 olika miljövänliga partnerprodukter som ska finansiera detta åtgärdsprogram.

fondation

Varje gång du köper en av de miljövänliga partnerprodukterna nedan kommer, fram till 28 februari 2021, 10:- att automatiskt doneras till stiftelsen som distribuerar pengarna vidare till de 6 olika projekten

femmes

RAJA-Danièle Marcovici foundation har valt ut 6 olika "kvinnor och miljö"-projekt att stödja.

Miljö"-projekt att stödja
Bärkassar av kraftpapper - Platta handtag
Upp till -20%
Bärkassar av kraftpapper - Platta handtag
Från 410,00 kr exkl. moms
Kraftpapper - Standardkvalitet 60 g/m²
Upp till -30%
Kraftpapper - Standardkvalitet 60 g/m²
Från 127,00 kr exkl. moms
Bruna kantskydd av kartong
Upp till -20%
Bruna kantskydd av kartong
Från 1,55 kr exkl. moms
Lådor med snabbotten
Upp till -35% SPECIALPRIS
Lådor med snabbotten
Från 3,40 kr exkl. moms
Mjukt, vitt torkpapper på rulle
Upp till -20%
Mjukt, vitt torkpapper på rulle
Från 70,00 kr exkl. moms
Förseglingsremsor - Standardkvalitet
Upp till -30%
Förseglingsremsor - Standardkvalitet
Från 33,25 kr exkl. moms
Krämfärgade hängetiketter av 160 g/m2 kartong med förstärkta hål
Upp till -20%
Krämfärgade hängetiketter av 160 g/m2 kartong med förstärkta hål
Från 195,00 kr exkl. moms
Förvaringslådor av brun wellpapp - Raja
Upp till -20%
Förvaringslådor av brun wellpapp - Raja
Från 3,95 kr exkl. moms
Bruna pappkuvert tillverkade av solid 350 g/m2 miniwell
Upp till -30%
Bruna pappkuvert tillverkade av solid 350 g/m2 miniwell
Från 2,60 kr exkl. moms
Påsar av kraftpapper med bälg i botten
Upp till -20% NYHET
Påsar av kraftpapper med bälg i botten
Från 395,00 kr exkl. moms
Kraftpapper - Ekonomiskt 40 g/m²
Upp till -30%
Kraftpapper - Ekonomiskt 40 g/m²
Från 139,00 kr exkl. moms

PROJEKT

ADESAF

PROJEKT 1 : Élevages Sans Frontières

Garantera en ekonomisk tillväxt och framtida säkerhet för kvinnliga jordbrukare genom att upprätta en lokal mjölkindustri.

I Burkina Faso, där 80% av befolkningen lever på jordbruk och djuruppfödning, möter lokal mjölkproduktion en stark konkurrens från importerad mjölk, eftersom den är 30% billigare än lokal mjölk. Detta fenomet påverkar uppfödarfamiljer, och särskilt kvinnor som hanterar mjölkhandel och försäljning. Projektet, som leds av Elevages Sans Frontières och den lokala föreningen Action for the Promoing of Local Initiatives, syftar till att stärka färdigheterna hos uppfödare i provinsen Oubritenga, som ligger i Central Plateau-regionen. Dessa människorna saknar tillräcklig teknisk och organisatorisk kunskap för att generera hållbara intäkter. 150 uppfödarfamiljer kommer att dra nytta av vår utbildning för att förbättra sitt avelsbeteende, deras mjölkningsteknik och odling av grönsaksgrödor för djur. Ett mejeri kommer att byggas för att ge uppfödare möjligheterna att säkerställa bearbetning och försäljning av mjölken.

ADESAF

I 20 år har Elevage Sans Frontières bidragit till att minska fattigdomen bland utsatta landsbygdsbefolkningar och förbättrat livsmedelssäkerheten i Västafrika, Maghreb och Haiti.

Läs mer om deras arbete här

Mål

 • 100 hushåll med nötkreatursuppfödare och 50 getuppfödare ska få utbildning i uppfödning, mjölkning och försäljning av mjölk
 • 3 kvinnor ska utbildas i mjölkförädling
 • Upprätta ett lokalt mejeri

AVSF

PROJEKT 2 : Yobalema

Utbilda kvinnor inom agro-ekologiskt jordbruk och hjälpa dem att bygga grönsaksträdgårdar.

I Senegal lider Rufisque-regionen, belägen på västkusten, av klimatförändringar som påverkar både jordbruks- och fiskeproduktionen. Livsmedelsosäkerheten som invånarna lider av förvärras av nedgången i den ekonomiska verksamheten. På grund av detta migrerar många män, särskilt fiskare, till städerna för att hitta arbete. För att hantera denna situation och livnära sina familjer samlades 37 kvinnliga fiskare från byn Kelle i en ekonomisk intressegrupp (EIG), med målet att föra samman krafterna och produktionen de odlar. De bad om hjälp från Yobalema Association för att utveckla ett hållbart och lönsamt jordbruksprojekt. Föreningen kommer därmed att utbilda kvinnor i agroekologiskt jordbruk genom praktiska workshops och medvetenhetssessioner. Projektet kommer att främja livsmedelssäkerheten i byn och lätta kvinnors ekonomiska svårigheter.

AVSF

Yobalema grundades 2014 och syftar till att främja kulturella och konstnärliga utbyten mellan Frankrike och Senegal.

Läs mer om deras arbete här

Mål

 • 37 kvinnor utbildas i agroekologiskt jordbruk
 • En organisk grönsaksträdgård som förvaltas av kvinnor

ESSOR

PROJEKT 3 : Food2Rue

Främja social integrering för kvinnor i sysselsättningen genom att erbjuda hållbara utbildningsmetoder inom livsmedelsindustrin.

Observera följande: bristen på dedikerade och anpassade apparater för kvinnor som integreras genom ekonomisk aktivitet i Ile-de-France, många kvinnors intresse för livsmedelsvetenskap och möjligheten att erbjuda familjer med låg inkomst en hälsosam och miljövänlig kost; Food2Rue Association skapade "La Panaméenne" 2018. Det är en mathall för solidaritet som erbjuder en serveringsdisk och en mataffär med säsongsbetonade, ekologiska produkter från kortslutningar eller rättvis handel. Webbplatsen leds av ett team på 14 kvinnor utan jobb, som drar nytta av ett integrationsavtal för att stödja sina professionella projekt och deras sociala återintegrering.

ESSOR

Food2rue är en arbetsintegrationsverkstad som stödjer kvinnor, som inte har någon anställning, inom matvetenskap och entreprenörskapsträning, i syfte att främja respekten för miljön.

Läs mer om deras arbete här

Mål

 • 14 kvinnliga anställda på ett integrationsavtal
 • 180 måltider som tillagas och säljs varje dag
 • En solidarisk mathall som respekterar miljön

FNAB

PROJEKT 4 : WECF

Stötta kvinnliga företagare att fördjupa sina kunskaper inom hållbara jordbruksmetoder och livsmedel.

Sedan 2011 i Haute-Savoie har WECF Frankrike stött och organiserat kvinnornas aktiviteter på landsbygden, tack vare det regionala nätverket "Landsbygden kvinnor" som har 50 medlemmar. Efter en studie som genomfördes 2015 med hundra kvinnor i regionen, fann föreningen att de står inför en bristande uppskattning och stöd för sina företag och att de har liten eller ingen tillgång till stödsystem. WECF Frankrike vill utvidga med 50 nya medlemmar och stärka "landsbygdskvinnor" för att förbättra inkomsterna för kvinnliga företagare och garantera livsmedelssäkerhet i områdena, samtidigt som man främjar användningen av hållbara jordbruksmetoder.

FNAB

WECF Frankrike grundades 2008 och strävar efter att främja jämställdhet involvera fler kvinnor i miljö- och hållbar utvecklingspolitik på lokal och internationell nivå.

Läs mer om deras arbete här

Mål

 • Stödja 100 entreprenörer
 • Sprida en kunskapskampanj om hållbar mat
 • En digital plattform dedikerad till nätverket "Landsbygdens kvinnor"

Ishpingo

PROJEKT 5 : Fleurs de Cocagne

Hjälpa arbetslösa kvinnor att återfå yrkeskunskaper inom marknadsföring och organisk trädgårdsskötsel.

De första åren efter grundandet av Fleurs de Cocagne var en framgång, både vad gäller socialt- och professionellt stöd för kvinnor utan jobb samt vad gäller ekonomiska resultat. Detta återspeglades i ett genuint intresse för hållbart trädgårdsarbete samt för ekologisk produkter. Föreningen vill stärka sin ekologiska strategi och göra sin produktionsplats till ett "grönt showroom" med fokus på biologisk mångfald och social integration. Projektet omfattar genomförande av olika byggprojekt som ny lagringsbyggnad, restaurering av brunnen, revegetering av marken, skapandet av en damm etc. Dessutom innebär det installation av pedagogiska växthus och grönsaksområden, och en informativ skyltning för att välkomna allmänheten (skolor, företag etc.). ). Integrationspersonalen ansvarar för att välkomna besökare och presentera Fleurs de Cocagnes aktiviteter på produktionsplatsen.

Ishpingo

Sedan 2014 har Fleurs de Cocagne erbjudit socio-akademiskt stöd till en osäker allmänhet som saknar sysselsättning, vilket är cirka 70% kvinnor, med ekologisk trädgårds- och grönsaksproduktion i Essonne.

Läs mer om deras arbete här

Mål

 • Stödja 15 kvinnor i integration och ge utbildning för att ta emot grupper
 • 500 personer har uppmärksammat agro-ekologiska metoder
 • 1 "grönt showroom" för agroekologiska metoder har skapats

Re-Belle

PROJEKT 6 : Migrations & Développement

Främja hållbara jordbruksmetoder och stärka kvinnornas roll inom agro-ekologisk praxis.

I de isolerade landsbygdsområdena Atlas och Anti-Atlas i Marocko kämpar familjer där inkomster huvudsakligen baseras på jordbruk som starkt påverkas av klimatförändringar. Klimatförändringarna i kombination med skadliga mänskliga metoder, så som intensiv jordbruksproduktion, påverkar negativt befolkningens levnadsvillkor samt naturresurserna. Sedan 2016 har Migrations & Développement genomfört ett projekt för att utveckla agro-ekologiska metoder och stärka kvinnors ställning i jordbruksövergången i Souss-Massa-regionen. De första faserna av projektet gjorde det möjligt att utbilda 45 kvinnliga jordbrukare i agroekologisk praxis och stödja dem i förvaltningen av sina gårdar. Föreningen vill nu garantera kraften hos dessa kvinnliga jordbrukare och stabiliteten i deras inkomst genom att sätta produktion i en regional marknadsföringskrets. Projektet tillhandahåller också konstruktion av en vattenbehållare och en brunn samt en bred spridning av agro-ekologiska metoder i hela regionen.

Re-Belle

Migrations & Développement grundades 1986 och leder utvecklingsprojekt i Marocko med fyra teman: hållbart jordbruk och miljö, lokal ekonomisk utveckling, styrning och territoriell animation och internationell solidaritet.

Läs mer om deras arbete här

Mål

 • 145 kvinnor utbildade i agroekologi och fröhantering
 • 1 jordbruksmarknad och 1 stånd med ekologiska frukt- och grönsakskorgar producerade av kvinnliga jordbrukare