• 010 - 33 08 200 Öppettider 07:30-17:00
 • Stora volymer? Gratis offert
 • Trustpilot
 • Leverans inom 24/48 timmar Fri frakt från 2000 kr ex moms
logo raja 010 - 33 08 200 Öppettider 07:30-17:00
0,00 kr Varukorgen är tom
Snabborder Ange art.nr
 • Hem
 • /

Kvinnor-och-miljö

ÅTGÄRDSPROGRAMMET

Kvinnor

och Miljö

stöds av RAJA-Danièle Marcovici Foundation

Stiftelsen stöder 6 utvalda projekt!

fournisseurs

RAJA har, tillsammans med våra leverantörer, valt ut 10 olika miljövänliga partnerprodukter som ska finansiera detta åtgärdsprogram.

fondation

Varje gång du köper en av de miljövänliga partnerprodukterna nedan kommer, fram till 31 augusti 2020, 10:- att automatiskt doneras till stiftelsen som distribuerar pengarna vidare till de 6 olika projekten

femmes

RAJA-Danièle Marcovici foundation har valt ut 6 olika "kvinnor och miljö"-projekt att stödja.

Miljö"-projekt att stödja
Våra bästsäljare
Bärkassar av kraftpapper - Platta handtag
Upp till -20%
Bärkassar av kraftpapper - Platta handtag
6 artikelar
Från 335,00 kr exkl. moms
Kraftpapper - Standardkvalitet 60 g/m²
Upp till -30%
Kraftpapper - Standardkvalitet 60 g/m²
2 artikelar
Från 127,00 kr exkl. moms
Bruna kantskydd av kartong
Upp till -20%
Bruna kantskydd av kartong
12 artikelar
Från 1,55 kr exkl. moms
Video
Lådor med snabbotten
Upp till -35%
Lådor med snabbotten
13 artikelar
Från 3,40 kr exkl. moms

ÅTGÄRDSPROGRAMMET Kvinnor och miljö nr 10

ADESAF

PROJEKT #1 : FÖRENING FÖR EKONOMISK OCH SOCIAL UTVECKLING I AFRIKA (adesaf)

Säkerställa kvinnors ekonomiska position genom strukturering av en hållbar avokadoproduktion.

I Bafoussam-regionen i norra Kamerun lever nästan 80% av befolkningen på jordbruk. Effekterna av klimatförändringar samt skadliga jordbruksmetoder förstör marken och det lokala ekosystemet. Avokadoproducenter i detta område möter många svårigheter till följd av dessa problem, liksom brist i lagringsinfrastruktur, vilket resulterar i betydande produktionsbortfall.

ADESAF och dess lokala partner RECOSAF inleder ett hållbart avokadoprojekt i byn Bapi. Detta gör att avokadoproducenter kan säkra sina inkomster och öka avkastningen samtidigt som ekosystemen upprätthålls genom att använda miljövänligare jordbruksmetoder. Kvinnor kommer att vara mer ekonomiskt oberoende, vilket gör att de kan stärka sin position i samhället och blir beslutsfattare.

ADESAF

ADESAF stöder Afrikas ekonomiska och sociala utveckling genom att hjälpa till med yrkesutbildning och skapande av arbetstillfällen genom att inrätta inkomstbringande solidaritetsverksamhet för stödmottagarna.

Besök webbplatsen

Mål:

 • 300 kvinnor har blivit utbildade i Agroekologisk produktion
 • 1 Avokado bearbetning kooperativ för kvinnor har skapat
 • 1000 avokadoväxter har blivit planterade

ADESAF

PROJEKT #2 :LANTBRUKARE OCH VETERINÄRER UTAN GRÄNSER (avsf)

Främja kvinnliga jordbrukares roll i samhället och bidra till en förstärkning av deras dagliga arbete.

På landsbygden i Mongoliet kämpar människor med ett extremt kontinentalt klimat. Mongolier står inför sociala och miljömässiga utmaningar som förvärras av klimatförändringar. I provinserna Khentia och Arkhangai, där 80% av befolkningen lever från jordbruk, måste herdar och fruktbönder anpassa sina produktionsmetoder till jordbruk, leva och generera inkomst, samtidigt som naturresurserna bevaras. AVSF genomför i samarbete med GERES och den lokala mongoliska kvinnofonden ett treårigt projekt för att stärka kvinnornas roll i jordbruksproduktionssystem och för att säkerställa att deras behov och bekymmer hörs av lokala och nationella myndigheter. Kvinnor kommer att utbildas i trädgårdsodling, hållbar produktion av kashmir och företagsledning. Dessa kvinnor kommer att få ekonomiskt oberoende och en värdefull position i utvecklingsekonomin

AVSF

AVSF syftar till att främja landsbygdsutveckling, stödja och främja jordbrukare från missgynnade regioner.

Besök webbplatsen

Mål:

 • 850 kvinnor utbildade i ekologiskt jordbruk
 • Stöd till 30 medborgarorganisationer
 • Att genomföra en kampanj som stöder kvinnors rättigheter

ESSOR

PROJEKT #3 : ESSOR

Hjälper kvinnliga bönder öka deras kunskap inom lantbruk och även hjälpa dem med försäljningsstrategier.

Lantbrukar i periurban området kring Brazzaville upplever ökande utmaningar kring att försörja sig på livsmedelsproduktion. Anledningen till detta är att marken i området bara blir sämre och sämre. Det är en direkt konsekvens av effekterna av klimatförändringarna och oförutsägbar nederbörd. De jordbruksmetoder som kan användas för att öka avkastningen är både skadligt för böndernas hälsa och för konsumenterna.

Kvinnor påverkas särskilt av dessa produktiva begränsningar, både för att de är mer beroende av jordbruk än män för att leva och föda sina familjer, men också för att de drabbas av brist på tillgång till grundläggande resurser och tjänster (mark, bevattning, kredit, utbildning etc.).

Projektet som leds av ESSOR löser dessa utmaningar genom att utbilda 250 kvinnor i AGRO ekologisk utveckling. Denna yrkesutbildning gör det möjligt för dem att förbättra sin produktion kvantitativt och kvalitativt och därmed öka sina inkomster vilket direkt bidra till förbättringen av familjens levnadsvillkor.

ESSORs

ESSOR strävar efter att hjälpa de mest utsatta grupperna att få de nödvändiga resurserna för att förbättra deras levnadsvillkor och att främja praxis som involverar samhället socialt ansvar och rättvisa.

Besök webbplatsen

Mål:

 • 250 kvinnor har utbildade
 • 7 nya producentorganisationer
 • 1 ny marknadsstrategi

FNAB

PROJEKT #4 : Nationella federationen för ekologiskt jordbruk (FNAB)

Ökade rättigheter för kvinnor som jobbar med organisk produktion i deras vardagliga liv genom träning och förståelse.

På landsbygden i Frankrike kämpar kvinnliga jordbrukare för erkännande och acceptans. Sedan november 2017 har FNAB arbetat för kvinnors rättvisa inom ekologiskt jordbruk och vidtar åtgärder för att stärka och lyfta fram deras insatser. FNAB kommer att organisera utbildning om jämställdhet i jordbruksarbetsmiljön och utbilda om mammaledighet inom jordbrukssektorn. FNAB kommer att stödja två initiativ som leds av jordbrukare i Finistère och Ille-et-Vilaine. Organisationen kommer att betona vikten av kvinnor i den ekologiska jordbrukssektorn under utställningen "Jorden är vår verksamhet" (som kommer att äga rum den 22-23 september 2020 i Rennes), kommer att försöka öka medvetenheten bland professionella jordbruksorganisationer för att även inkludera jämställdhetsfrågor.

FNAB

Od roku 1978 sdružuje Národní federace ekologického zemědělství (FNAB) agrobiology po celé Francii. Asociace má tři hlavní funkce; profesní organizace, struktura rozvoje a občanské hnutí.

Besök webbplatsen

Mål:

 • 20 ambassadörer utbildade i jämställdhet
 • 1 utbildningsmodel om mammaledighet i jordbruket
 • 150 studenter från lantbruksinstitutioner ska få hjälp

Ishpingo

PROJEKT #5 : Ishpingo

Stödjer kvinnogrupper i försäljning av hållbart odlad frukt från omplanterade områden.

Under de senaste femton åren har levnadsvillkoren för ursprungsbefolkningen i provinsen Napo i Ecuadorian Amazonas försämrats. Den dynamiskt utvecklande oljeindustrin i detta område påverkar naturresurserna och orsakar betydande förändringar i de lokala samhällets livsstil. Till exempel har män lämnat det lokala jordbruket för att istället arbeta på oljeutvinningsplatser eller i större städer, därför blir kvinnor ofta tvungna att ta hand om sina familjer och gårdar.

Sedan 2016 är Ishpingo specialiserade på att bekämpa avskogning. För att kampen ska fortsätta utbildas 90 kvinnor i jordbruksskötselsmetoder och utvecklar hållbar fruktodling från skogsmark. Projektet kommer att påverka den ekonomiska ställningen för kvinnor som kommer att få bättre avkastning från sina tomter och kommer att bidra till bevarande av naturresurser genom att främja hållbara jordbruksmetoder.

Ishpingo

Isphingo arbetar i ecuadorianska Amazonas för att förbättra levnadsstandarden för infödda befolkning och samtidigt bevara resurserna i Amazonas regnskog.

Besök webbplatsen

Mål:

 • 110 kvinnor utbildade i skogsjordbruk
 • 15 000 träd planterade
 • 200 studenter utbildade i bevarandet av naturresurser

Re-Belle

PROJEKT #6 : Re-Belle

Bekämpar matavfall genom att omvandla osåld frukt och grönsaker till sylt som en del av ett integrationsprojekt för kvinnor.

Varje år kastas nästan en tredjedel av alla livsmedel som produceras över hela världen. Varje vecka i en av de franska regionerna "Island of France" slängs 200 ton frukt och grönsaker, främst på grund av den långa leveranskedjan som existerar. Sedan 2017 har Re-Belle kämpat för att minska mängden matavfall i form av osåld frukt och grönsaker i denna region i Frankrike. Dessa avfallsprodukter förvandlas till sylt och säljs. Arbetslösa kvinnor arbetar på en fabrik i Seine-Saint-Denis-regionen för att producera denna miljövänliga sylt. Dessa kvinnor använder socioprofessionellt stöd för att förbereda sig för integration mot hållbar sysselsättning. Föreningen arbetar för närvarande med att konsolidera sin modell - öka produktion och försäljning, skapa nya jobb och öka medvetenheten om hållbar mat.

Re-Belle

Med huvudkontor i Seine-Saint-Denis skapar Re-Belle möjligheter för dem som kämpar för att återgå till sysselsättning genom att utnyttja hållbar utveckling och mat..

Besök webbplatsen

Mål:

 • 16 kommer att gå med i föreningen
 • 40 workshops för att öka medvetenheten om matavfall
 • Användning av 30 ton frukt och grönsaker som skulle slängts