010 - 33 08 200
Öppettider 08:00-17:00
Stora volymer?
Gratis offert
4,5/5
Trustpilot
0
Återuppta ditt köp där du slutade

Handsprit och desinfektionsmedel

För er hygien!

Att hålla alla ytor rena från bakterier och mögel är något som står högt på agendan hos de flesta verksamheter. Inom vissa sektorer som exempelvis livsmedelsindustri och vård är det en självklarhet att desinficera ytor och redskap. De senaste åren har det ställts allt högre krav på rengöring även på andra arbetsplatser för att minska spridning av virus och smitta. Det är arbetsgivarens ansvar att att göra en riskbedömning samt åtgärda och följa upp.

Det är viktigt att känna till att det är skillnad mellan rengöring och desinficering av ytor. När man rengör avlägsnas fysisk smuts medan en desinficering tar död på virus och bakterier. För att minska en smittspridning ska alla kontaktytor behandlas. Det kan vara exempelvis vara dörrhandtag, toalettkranar och hissknappar.

Desinfektera ytor med skumspray och servetter

RAJA erbjuder en effektiv skumspray med desinfektionsmedel som tar död på virus inom 30 sekunder. Desinfektions-spraymedlet Excel Foam är parfymfritt och har testats mot ett flertal kända virus inklusive HIV, influensa och covid-19. Skumsprayflaskan innehåller 750 ml och rekommenderas för användning inom sjukvård, äldrevård och vid hantering av livsmedel. Ni kan med fördel använda denna skumspray inom alla delar av verksamheten under influensa och pandemitider. Oxivir skumspray ger inga irritationer vid inandning och har inte heller någon farlig miljöklassificering. Eftersom lösningen är färdigblandad är det bara att sätta igång och spraya på alla ytor som behöver desinficeras. Framförallt ska alla ytor som många rör vid desinficeras noggrant. Glöm inte bort att behandla tangentbord och strömbrytare!

Som ett komplement till skumsprayen kan vi på RAJA erbjuda praktiska desinfektionsservetter. Servetter är vanligt förekommande inom sjukvården och mycket effektivt för en snabb rengöring av patientnära kontaktytor. Desinfektionsservetterna finns att köpa i två olika förpackningsstorlekar – 30 eller 100 servetter.

Handsprita händerna snabbt och smidigt

För en bra handhygien rekommenderas att ni kompletterar med en etanolbaserad handdesinfektion i gelform. RAJA tillhandahåller även en smidig handspritdispenser som levereras med behållare, droppbricka och golvstativ. Stativet är anpassat för den handdesinfektion som ingår i RAJAs sortiment. Genom att utrusta arbetsplatsen med handdesinfektion underlättar ni för personalen att hålla en god handhygien.

För att ytterligare medverka till en bättre handhygien gäller det att tvätta händerna noggrant och ofta. Se gärna vår kategori med handtvål och pappershanddukar för just detta.

För att få så lite smittspridning som möjligt är det viktigt att företaget har bra städrutiner av alla lokalerna. Ta gärna del av vårt breda sortiment för rengöringsartiklar.

Fler produkter för att förhindra smittspridning

Relaterat till desinfektionsmedel erbjuder RAJA flera andra produkter för smittskydd. Till exempal hittar du här engångshandskar, CE-godkända engångsmunskydd och butiksskydd av plexiglas. Vi har allt inom rengöring och hygien ni kan tänkas behöva.

Vid frågor om beställningar, frakt och leverans är ni välkomna att kontakta vår kundtjänst. RAJAs kundservice är bemannad måndag–fredag mellan 8:00 och 17:00. Våra duktiga medarbetare svarar mer än gärna på alla er frågor, så varmt välkomna att kontakta oss på 010-33 08 200.

4 resultat
Sortera efter: Relevant