• 010 - 33 08 200 Öppettider 07:30-17:00
  • Stora volymer? Gratis offert
  • Trustpilot
  • Första beställningen? Fri frakt från 1000 kr ex moms
logo raja 010 - 33 08 200 Öppettider 07:30-17:00
0,00 kr Varukorgen är tom
Snabborder Ange art.nr

Rättsliga Informations

Allmänna villkor

100% nöjd kund-garanti - öppet köp, returer & reklamationer

Det är viktigt att du känner trygghet när du handlar hos RAJA, därför har du alltid 30 dagars returrätt på vårt standardsortiment. Om du är missnöjd med en vara du mottagit, returnera den inom 30 dagar efter att du har mottagit varan och få pengarna tillbaka, en kreditnota eller en ny vara.

Vi accepterar endast obrutna förpackningar i retur. Är produkten använd eller förpackningen bruten kommer inte varan att ersättas. Vid retur vänligen kontakta kundtjänst. Du kan också läsa mer om våra returvillkor. Vi krediterar er först när vi har fått varan i retur och kontrollerat varans skick.

En kundunik framtagen vara eller produkt som inte är standard kan inte avbeställas eller återlämnas när ordern har bekräftats.


Leveransvillkor

Lagerförda varor beställda innan klockan 12.00 skickas samma dag och levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Välj datum för leverans på vår hemsida eller Kontakta oss för att göra upp mellan vilka datum din beställning kan levereras.
Vid beställning över 2000:- erbjuder vi gratis frakt. Vid beställning under 2000:- debiteras kunden 150:- i fraktavgift. Om telefonavisering önskas debiteras 25 :- i avgift (notera att telefonaviseringar inte är tillgängligt för privatpersoner).

Begär ni som kund ett ändrat förfogande (ändring i adress eller mottagare under leverans), tillkommer en kostnad på 250:- som debiteras i efterhand.

Om kund inte är på plats för att ta emot paket så kommer detta att gå till ett utlämningsställe nära leveransadress.
Ny utkörning bekostas av kunden 250:- per paket.
Hämtas paketet inte ut efter 14 dagar går detta i retur och kunden debiteras för returkostnaden 250:-

Om kund inte är på plats för att ta emot pall så kommer detta att gå till en av Postnords terminaler.
Ny utkörning bekostas av kunden 650:- per pall.
Hämtas pall inte ut efter 4 dagar går detta i retur och kunden debiteras för returkostnaden 650:-

Att beställa som privatperson

När ni beställer som privatperson så levererar vi huvudsakligen till ett ombud nära er. Undantaget är när beställningsmängden uppgår till pallgods eller är för stort för att hanteras av ombud, detta körs då till en terminal, där man sedan får lov att boka en utkörning, detta kan vi ringa ut åt er om så önskas.

Beställningsadress för företag

När ni beställer som företag så kommer vi att skicka detta som företagspaket som skickas till dörren. Om beställningsmängden uppgår till pallgods så skickas en pall till dörren. Om ni vid beställningen använder ett privatnamn ex. Clas Claesson, Anders Andersson, för leveransadress så kommer detta att behandlas som en privatperson, försändelsen skickas då till ett ombud eller terminal (se ovan information gällande beställningar av privatpersoner) där ni får lov att hämta ut detta.

OBS! När Postnord försöker leverera till er så ska det namn ni har skrivit i leveransadressen finnas tydligt skyltat så att vårt fraktbolag enkelt kan hitta vart godset ska levereras. Om det inte är tydligt skyltat och fraktbolaget inte kan hitta leveransadressen kommer godset att gå i retur, returfrakten bekostar ni som kund.

Har du frågor om leverans till ditt område, ring oss på 010-33 08 200. Pallar eller större varor levereras till lastkaj, godsmottagning eller gatuplan (Se information om pall på din senaste orderbekräftelse).

Vi gör alltid vårt yttersta för att dina varor skall komma fram tryggt och säkert. Vid leverans ska godset kontrolleras. Synliga transportskador eller saknade kollin måste anmälas direkt till chaufför vid ankomst och till oss inom 48 timmar. Om skadan inte går att upptäcka vid mottagande kontakta oss inom 48 timmar. Alla transportskador bör fotograferas och skickas via email till info@rajapack.se.

Har du fått fel, defekt eller skadad vara under transport? Vi står för returen och skickar dina varor på nytt.

Vi levererar alla vardagar - måndag till fredag mellan 08:00-18:00. Kan ni inte vara på plats mellan dessa tider meddela oss eller välj ett leveranssätt som passar er bättre. Postnord kommer att göra ett (1) leveransförsök. Om din beställning ej kan levereras, går sändningen tillbaka till transportörens terminal (pall) eller ombud (paket) och du som kund får en avisering om försöket att lämna gods och att det finns att hämta hos transportören.

Vid leverans till mindre ort eller till norra Sverige gäller minst 72 timmars leveranstid och som mest 7 arbetsdagar.

Förlängd leveranstid kan uppstå i händelse som står utanför Rajapack ABs kontroll, exempelvis vid oväntade väderproblem, strejk, ändrad lagstiftning eller liknande händelser.

Genom att godkänna våra köpvillkor godkänner du även Postnords leveransvillkor.


För mer information och villkor besök Postnord.se/villkor.

Leverans utan kvittens

Leverans levereras till mottagaren även om personen inte är på plats vid leveranstillfället och kan kvittera försändelsen. Chauffören ställer leveransen på en så bra plats som möjligt och mottagaren slipper att hämta själv eller boka en ny leverans. Postnord ansvarar för att leverera godset enligt de skriftliga anvisningarna i EDI och på transportetiketten. Därefter övergår ansvaret för godset till mottagaren. Saknas anvisningar eller inte går att följa av någon anledning, returneras försändelsen till avsändaren. För ytterligare information och villkor för Flex besök Postnord.se/villkor.

Leverans med telefonavisering


Vi rekommenderar telefonavisering om du inte alltid är på plats på leveransadressen eller om du av annan anledning behöver veta mer exakt när din leverans kommer att ske. Med telefonavisering så ringer chauffören upp dig ca 30 min före leverans. Telefonavisering kostar 25:-. Välj telefonavisering i kassan om du handlar i vår webbshop, eller meddela oss om du lägger din order via mail eller telefon. För ytterligare information och villkor för telefonavisering besök Postnord.se/villkor. OBS! telefonavisering är ej tillgängligt för privatpersoner då försändelsen i första hand kommer att levereras till ombud.

Leveransvillkor utanför Sverige

Vid leveranser utanför Sverige, var vänlig kontakt någon av våra emballagespecialister för kostnadsförslag.

Äganderätt

Produkterna blir Rajapack AB:s egendom tills dess att köparen erlagt full betalning. Tills dess att äganderätt övergått till köparen förbinder sig köparen att vårda produkten och inte utan skriftligt medgivande från Rajapack AB vidta ändringar i produkten, överlåta eller upplåta nyttjanderätt till produkten.

Garanti, service och reparationer

Vid behov av service eller reparation av vara skall kunden kontakta RAJA. Frakt i samband med service och reparationer sker på köparens kostnad och risk. Produkter som inkommer utan att dessa villkor är uppfyllda kan ej accepteras utan kommer att återsändas till köparen utan åtgärd. Om inget fel konstateras av serviceverkstad, kan undersökningsavgift samt returfrakt komma att debiteras.

Reklamationsrätt gäller under köplagen. Detta ger rätt att få produkten reparerad vid produktionsfel eller annan brist hos produkten. RAJA erbjuder 1 års garanti om inget annat anges. Garanti gäller ej vid normalt slitage eller egen förändring av funktion eller utseende.

Priser

Alla priser är angivna i SEK exklusive moms.
Priserna i varje upplaga är giltiga i 6 månader från att katalogen släpps. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser efter speciella marknadsförhållanden (T.ex. valutaförändringar, prisändring av råvaror etc.).

Informationsskydd

All information om ditt företag behandlas konfidentiellt och lämnas inte ut till tredje part utan ditt medgivande.
Denna information kommer endast att användas av Raja för att kontakta dig med information om produkter eller erbjudanden som sannolikt är av intresse för dig och ditt företag. Om du vill ändra den registrerade informationen, eller inte längre vara en del av vårt marknadsprogram; vänligen kontakta oss. OBS: Som en del av vårt pågående arbete med att säkerställa bästa kvalitet och service, kan några samtal övervakas för ändamål att utbilda våra säljare.

Betalningsvillkor

Om inget val anges skickar vi en faktura med Postnord. Vi har även möjlighet att skicka fakturor per e-post vid efterfrågan.
Våra betalningsvillkor är netto per 30 dagar.
På vår hemsida erbjuds även våra kunder att betala med kort (VISA eller Mastercard).

Våra betalningsvillkor är netto per 30 dagar vid fakturabetalning. Vid betalning efter förfallodagen, debiteras en lagstadgad avgift på 60 SEK samt dröjsmålsränta 12 procent.

Vid köp som privatperson eller nekad kredit hänvisar vi till förskottsbetalning med kort.

Kreditprövning

Vi gör en kreditprövning på alla ansökningar av företagskonton för att säkerställa kundens betalningsförmåga. Denna kontroll består huvudsakligen i en kreditupplysning hos Bisnode samt en sammanställning av kundens inlämnade uppgifter om inkomster och utgifter och att det finns utrymme i ekonomin för att kunna betala varor vid beställning.

Rabatter och erbjudanden

Våra rabatter gäller endast vid beställning av standardsortiment (ej maskiner och lagerutrustning). Kan ej kombineras med andra erbjudanden och prislistor.

Företagsinformation

Rajapack AB
Logistikvägen 2
438 70 Landvetter
Västra Götalands län
Org nr: 556876-2651


TELEFON: 010-33 08 200