Du frågar, vi svarar

Planete

RAJA och miljön

 • Vilka åtgärder har ert företag tagit för att reducera den negativa påverkan som papperskataloger har på miljön?

  Vi har reducerat antalet utskickade kataloger och mängden använt papper - 12% färre tryckta kataloger under de senaste 5 åren. Dessutom skickas våra kataloger utan plastfolie.

 • Återvinner ni ert egna avfall?

  Ja, vi transporterar vårt avfall till professionella återvinningsföretag.

 • Föreslår ni miljövänliga produkter vid beställning hos er, som ett alternativ till standardprodukter?

  Ja, vi har ett stort urval av miljövänliga produkter. Alla miljövänliga produkter är märkta med speciella symboler och ikoner för att göra det enkelt för dig som kund att identifiera dem. Dessutom informerar våra specialister dig alltid om möjligheten att köpa våra miljövänliga alternativ samt besvarar alla frågor relaterade till förpackningens ekologiska aspekter.

Våra produkter

 • Bidrar era lådor till att förorena miljön?

  Nej, eftersom våra lådor inte innehåller några tungmetaller - i enlighet med EU-direktiv 94/62 / EG. Dessutom kan de återvinnas.

 • Är era miljövänliga produkter dyrare eller av lägre kvalitet än standardprodukterna?

  Nej, vi ser till att våra miljövänliga produkter inte förlorar i kvalitet och säljs till likvärdiga priser gentemot dess icke-miljövänliga motsvarighet.

 • Hur stor del av ert sortiment är återvinningsbart?

  Alla våra kartonger och lådor är återvinningsbara. Men även en hel del av vårt övriga sortiment såsom påsar, bubbelpapper, band, kuvert och behållare kan också återvinnas. Leta bara efter våra symboler eller i produktbeskrivningen för att identifiera dess miljövänliga aspekter.

 • Erbjuder ni biologiskt nedbrytbara produkter?

  Ja, vi har biologiskt nedbrytbara produkter såsom plastfilmer för luftfyllnadsmaskiner och packchips.

*RAJA är medlem i FSC® (Forest Stewardship Council), som uppmuntrar ansvarsfull förvaltning av skogar enligt de tre kriterierna för hållbar utveckling: social, ekologisk och ekonomisk.