RAJA och miljön

Planete

RAJA har varit proaktiva i 65 år!

Förpackningar och miljö är viktiga frågor för RAJA-gruppen och vi jobbar aktivt för att minska vår påverkan på miljön. Ta reda på hur vi gör detta:

En miljöansvarig inköpspolicy

Som distributör blir Raja ansvarariga för att:

Våra prioriteringar

Att köpa så närproducerade produkter som möjligt för att begränsa CO²-utsläpp relaterade till upphandling.

92% av våra produkter köps i Europa

Välj våra miljöansvariga produkter: de är certifierade med en ekosymbol som visar att de minskar avfallet, sparar råvaror, sparar energi eller är återvinningsbara.

Hitta våra miljövänliga produkter med denna symbol

Ett starkt engagemang är en del av vårt DNA!

I 65 år ger innovationer och val som kombinerar ekologi och ekonomi.

RAJA-gruppen byggdes på principerna för cirkulär ekonomi som består i att minska avfallet genom att föreslå förpackningar som kräver mindre material eller förpackningar med återvunnet material som själva kan återvinnas eller återanvändas.
Ett starkt engagemang är en del av vårt DNA!

Mer miljövänlig distribution

RAJAs åtagande återspeglas i vår önskan att begränsa C0²-utsläpp.

Vi förväntar oss att våra logistikpartners ska göra alla nödvändiga investeringar för att förnya eller anpassa sina leveransfordon till de senaste brittiska standarderna och att de investerar i ruttplanering för att minimera antalet miles som reser för att minska miljöpåverkan av våra leveranser.

RAJAs åtagande är också att informera och kommunicera genom att begränsa vårt ekologiska fotavtryck så mycket som möjligt.

Vi informera och kommunicera samtidigt som vi minskar vårt ekologiska fotavtryck.

• Genom att minska antalet skickade kataloger och mängden papper som används. Vi har gjort en minskning på 14% av tryckta kataloger under de senaste 5 åren igenom hela gruppen.
• vårt papper kommer från hållbart förvaltade skogar (FSC, PEFC) och är tryckta med Blue Angel mineralfärger med ISO 14001-certifierade skrivare.
• Genom att utveckla våra verktyg och tjänster på Internet.

Våra kataloger skickas nu mera helt utan plastfilm

Mer miljövänlig distribution

Kampanj för kvinnor och miljö

Kampanjen startade för första gången i september 2015. Genom att hjälpa olika organisationer med hjälp av våra partnerskapsprodukter kör vi i år igen. Visste du att i slutet av juni 2019 samlades 1,4 miljoner euro in för att stödja 40 samhällsprojekt och hjälpa mer än 8000 kvinnor?
Kampanj för kvinnor och miljö

En stiftelse som har åtagit sig att stödja kvinnor

Danièle Kapel-Marcovici, VD för RAJA-gruppen, har alltid ansett att företagets roll inte bara är ekonomisk utan också socialat- och samhällsengagerande. Det är med denna övertygelse som hon skapade sin stiftelse 2006 för att hjälpa kvinnor bortom sitt företag. Stiftelsen hjälper till att försvara dem, ge dem värderingarna av solidaritet, respekt och jämlikhet mellan män och kvinnor.
En stiftelse som har åtagit sig att stödja kvinnor