Guide till emballage för öl- och vinflaskor

5  min lästid 04 maj 2021

Har du ett ölbryggeri, eller kanske en onlinebutik där du säljer vinflaskor? Här kommer då en emballageguide just för dig. Vi lär dig allt ifrån hur du bäst skyddar dina ömtåliga glasflaskor under transport till hur du enkelt och smidigt kan presentförpacka dina flaskor på ett sätt som höjer premiumkänslan.

Skydda dina flaskor under transport

RAJAs flaskemballage är särskilt anpassade för transport och långtidsförvaring av ömtåliga vin- eller ölflaskor. Genom att välja emballage som är särskilt framtaget för flaskor säkerställer du att dina flaskor skyddas under transport och anländer till din kund i bästa möjliga skick.

Bäst värde för pengarna får du genom att välja våra standardlådor för flaskemballage som inkluderar stående rumindelning som förhindrar att flaskorna stöter direkt emot varandra under transport. Dessa kartonger har plats för 6 eller 12 vinflaskor á 75 cl. Lådornas vita färg ger paketen en elegant finish och de finns även i en variant med liggande rumsindelning. Likt alla våra kartonger är de 100% återvinningsbara och är tillverkade av 70% återvunnet material.

Behöver du skydda en enskild flaska eller glasburk i ett paket? Då rekommenderar vi flaskskydd. De är elastiska och passar därmed en stor bredd av olika storlekar och format av produkter.

Standard flaskemballage med stående rumsindelningStandard flaskemballage med liggande rumsindelningFlaskskydd

Förstärkta kartonger eller inneremballage ger extra skydd

Vill du ge dina flaskor ett ännu bättre skydd? Inga problem. Våra mest motståndskraftiga flaskkartonger finns i två utföranden – anpassade för vinflaskor och anpassade för ölflaskor. Dessa lådor rekommenderas för export och är tillverkade av tvåwell vilket innebär att varje flaska skyddas av hela fyra lager wellpapp. Vill du slippa tänka på stötdämpning så kan du välja våra vinlådor med inneremballage. De kommer med inbyggt stötskydd som är anpassat efter en vinflaskas storlek.

 

Förstärkt emballage för vinflaskorFörstärkt emballage för ölflaskor

Specialanpassa emballaget med logga

Visste du att du kan specialanpassa ditt emballage genom RAJA? Ett ekonomiskt sätt att specialanpassa emballage är att använda sig av packtejp med eget tryck. Genom att använda er logga på packtejpen stärker ni ert varumärke och höjer kundupplevelsen. Kontakta oss för mer information eller designa din egen packtejp direkt online.

Packtejp med eget tryck

Presentförpacka dina vinflaskor

Du får bara en chans att göra ett bra första intryck och en snygg presentförpackning för dina vinflaskor kan åstadkomma just det. Våra mest populära presentförpackningar för vinflaskor tillverkas av minipapp och har en stilren design med smidiga handtag och fönster för att visa upp en, två eller tre vinflaskor. De levereras platt i buntar och är enkla att montera. De här presentförpackningarna finns i naturlig brun färg eller stilrent färgade i rött eller svart.

Vill du att din förpackning ska utstråla premiumkänsla? Välj då våra laminerade, svarta presentförpackningar med skinnstruktur och svart insida som garanterat kommer göra att din flaska känns exklusiv. Den här presentförpackningen finns i två modeller: för en vinflaska i standardstorlek eller för en magnumflaska.

För en festlig look, välj våra glansiga lackade bärkassar för flaskor som finns i fem färger: vit, röd, svart, guld eller lila. De här presentpåsarna är väldigt hållbara med bälg i botten och förstärkta kanter upptill och har fina, tvinnade handtag.

Komponera din egen gift basket

Tänk utanför boxen och komponera din egen gift basket – all extra omtanke du lägger ner på detta kommer helt klart att uppskattas av mottagaren. I RAJAs sortiment hittar du cellofan, presentkorg av brun eller svart wellpapp samt festliga fyllnadsmaterial – allt du behöver för att sätta ihop din egen presentförpackning. Fyll din presentkorg med träull eller färgade pappersstrimlor, lägg snyggt ner dina produkter och omslut det hela med cellofan som binds ihop med presentsnöre eller hampasnöre. Klart!

Gåvokorg av brunt eller svart miniwellCellofanTräull

Vill du ha hjälp med att välja emballage till ditt företag?

RAJA är specialister på förpackningar och emballage. På vår webbplats hittar du allt du behöver inom emballage,  från lådor och kartonger till fyllnads- och skyddsmaterial, med mera. Kontakta oss gärna så får du prata med våra emballagespecialister som utifrån era produkter och behov erbjuder gratis rådgivning kring vilka emballage-lösningar som passar bäst utifrån er verksamhets unika behov och förutsättningar.

Håll kontakten med oss

Läs nästa blogginlägg:

https://www.rajapack.se/blog-se/vad-ar-volymvikt-och-hur-kan-du-minska-onodig-luft-i-dina-paket/

Ämnen