Skicka kläder och textilier snyggt och tryggt

7  min lästid25 maj 2022

Hur skickar du bäst kläder från din webbutik? Finns det smarta och praktiska förpackningar för just textilier? Och vad ska man tänka på om man ska skicka kläder eller andra textilier? Det pratar vi om i det här blogginlägget.

Förpackningens utseende, kvalitet och egenskaper

Det första du bör göra är att fundera över de val du behöver göra gällande ditt emballage: kvalitet, egenskaper, utseende, material… Förpackningen du väljer ska vara optimal för just din produkt och uttrycka ditt företags visuella identitet. Emballage ska skydda dina produkter från skador som kan uppstå i transport, och utseendet på emballaget utgör också kundens första intryck. Här är några frågor du behöver ställa dig…

  • Ska det vara miljövänligt?
  • Ska det vara enkelt att packa? Enkelt för kunden att packa upp? Enkelt för kunden att returnera?
  • Ska den vara enkelt att bära, eller t ex hänga på kundens dörr?
  • Behöver dina produkter ett extra bra skydd under transport?
  • Vilket utseende ska det ha? Ska du specialanpassa ditt emballage med din egen logga och grafiska profil?

E-handelspåsar ett populärt val

E-handelspåsar är ett enkelt, flexibelt och kostnadseffektivt sätt att skicka kläder och textilier. RAJAs e-handelspåsar av plast är starka, rivsäkra och vattenavvisande – perfekt för varor som inte tar skada av att böjas. Eftersom de väger mindre än kartonger och påsen anpassar sig efter sitt innehåll så kostar frakten ofta mindre, samtidigt som dina förpackningar tar upp mindre utrymme i lager och i transport. Du slipper ett vanligt problem inom transport – för mycket luft i paketen – ett problem både ur kostnads- och miljöperspektiv.

Läs också: Vad är volymvikt och hur  kan du minska onödig luft i dina paket?

E-handelspåsar

Miljövänliga e-handelspåsar och ”tur och retur”-remsor

Traditionellt tillverkas e-handelspåsar av plast. Minska klimatavtrycket genom att välja e-handelspåsar av återvunnen plast. Gå ett steg längre genom att välja e-handelspåsar av 30 % återvunnet kraftpapper. Miljön är ett viktigt område för RAJA, nästan hälften av vårt sortiment består av miljövänligt emballage, och vi arbetar ständigt med att hitta nya innovativa lösningar.

Gör det enkelt för dina kunder – välj e-handelspåsar med ”tur och retur”-remsor. Dessa påsar har dubbla självhäftande täckremsor. Den första täckremsan gör att du slipper krångla med packtejp när du packar dina produkter, och den andra täckremsan gör att din kund enkelt kan återanvända samma emballage för en eventuell retur. Bra för användarupplevelsen, bra för miljön. Väljer du dessutom ”tur och retur”-e-handelspåsar med handtag så blir förpackningen enkel att bära och att hänga på kundens dörr.

Lådor och kartonger för kläder

Många tycker att låga stansade lådor med silkespapper till ger ett mer exklusivt utseende. Är du extra rädd om dina produkter så ger lådor också ett bättre skydd än e-handelspåsar under transport. Många av våra lådor har självhäftande täckremsor och smidiga snabbottenlådor som förenklar montering när du packar dina ordrar. Håll utkik i RAJAs sortiment och fråga oss om du behöver hjälp.

Lådor och kartonger

Tips: säljer du små produkter, som accessoarer, smycken och solglasögon? Kolla då in brevpack, RAJAs mindre e-handelslådor vars storlek är anpassade för att passa brevinkast.

Alla RAJAs kartonger består av minst 70% återvunnet material, och du kan välja vita lådor eller lådor med vit interiör för ett mer stilrent utseende. Vill du förstärka den naturliga looken och göra din förpackning enklare att återvinna så rekommenderar vi papperstejp som komplement – använder du papperstejp på en kartong av papper så kan din kund enkelt sortera hela förpackningen till pappersåtervinning, utan att först avlägsna tejpen.

Glöm inte silkespapper och självhäftande plastpåsar

Som tidigare nämnt väljer många e-handlare att slå in sina textilprodukter i silkespapper för att ge ett mer exklusivt intryck. Det ger extra skydd samtidigt som det förhöjer unboxing-upplevelsen, självklart är RAJAs silkespapper klor- och syrafritt vilket gör det till ett miljövänligt alternativ. Välj mellan massor av färger.

Silkespapper

Vill du sätta din personliga prägel så rekommenderar vi även att du skickar med en liten hälsning i paket, kanske ett handskrivet kort där du tackar för ordern, eller kanske en rabattkod för kundens nästa köp?

Förutom silkespapper så används även självhäftande plastpåsar av många klädhandlare för att förpacka enskilda klädplagg i paketet. Många av RAJAs påsar består av 75% återvunnet material – se detaljer i tabellen på produktsidan.

Självhäftande plastpåsar

Sist men inte minst – emballage med eget tryck

Framgångsrika företag ser emballage som en del av sin marknadsföringsstrategi – här finns stora möjligheter att specialanpassa och till exempel visa upp din logga eller välja ut specifika mått som inte finns i RAJAs ordinarie sortiment. Vi hjälper dig steg för steg genom hela processen, läs mer och kontakta oss: Emballage med eget tryck hos RAJA.

Emballage med eget tryck

Tips: det billigaste sättet att specialanpassa ditt emballage är genom att använda packtejp med eget tryck, du kan ladda upp din design helt själv i vårt onlineverktyg så kontaktar vi dig med nästa steg.

Specialanpassat emballage viktigare inom e-handeln

Att specialanpassa sitt emballage är extra viktigt för dig som har en webbshop. Att skapa kundlojalitet utan personlig kontakt är inte alltid lätt. Inom detaljhandeln kan säljare bygga en relation med kunden genom att hälsa välkommen till butiken, ge ett vänligt och personligt bemötande i kassan, och genom att finnas till hands för svar på frågor i butiken eller när kläder ska prövas. Placeras en order online har du inte samma möjligheter, då får emballaget bli en viktig faktor för att få din kund att känna sig väl omhändertagen.

Förpackningar med eget tryck ger en ökad kostnad och kräver en större beställningsvolym – men det väcker uppmärksamhet och bidrar till varumärkesbyggande och en bättre kundupplevelse.

RAJA hjälper dig välja rätt emballage för dina produkter

Har du frågor om vilket emballage som är bäst för just dina förutsättningar och produkter? Vänd dig till RAJAs emballagespecialister för gratis rådgivning kring vilka emballage-lösningar som passar bäst utifrån just din verksamhet. RAJA är nr 1 på emballage i Europa och har allt från kartonger och packtejp till förpackningsmaskiner och lagerutrustning.

Håll kontakten med RAJA

    Ämnen