Hitta rätt luftkuddemaskin för dina behov

6  min lästid15 juni 2021

Hanterar ditt företag stora volymer paket? Då kan det vara värt att investera i en maskin för luftfyllnad. Luftkuddar och bubbelplast är ett lättviktigt och flexibelt förpackningsmaterial som används både för fyllnad och skydd. Med ett luftfyllnadssystem från RAJA kan du tillverka ditt eget fyllnadsmaterial vid behov.

Varför använda en luftkuddemaskin?

Packa fler paket om dagen samtidigt som ni sparar lagerplats och sänker ert CO2-avtryck. Låter det bra? En maskin för luftfyllnad låter er åstadkomma just detta. Förpackningsmaterialet levereras i kompakta rullar vilket gör att det tar upp betydligt mindre plats både i transport till er och i förvaring, innan det fylls med luft inför användning med hjälp av maskinen. Packprocessen blir både smidigare och snabbare. Samtidigt blir ni mer flexibla eftersom ni själva kan tillverka material för stötdämpning, förpackning och fyllnad – snabbt och enkelt precis när ni vill.

Läs också: Guide till förpackningsmaskiner som ökar er produktivitet

Rätt maskin för rätt behov

Oavsett om du är en egenföretagare med ett mindre företag eller ansvarar för ett större företag så finns det ett luftfyllnadssystem för dig. Från lättare bordsmodeller till större maskiner med högre kapacitet. Gemensamt för våra maskiner är att de är väldigt enkla att använda – du sätter helt enkelt en rulle på maskinen och väljer lämpliga inställningar, sedan är maskinen redo att producera ditt fyllnadsmaterial. Behöver du hjälp med att välja maskin kan du alltid vända dig direkt till oss på RAJA för gratis rådgivning.

Dina dagliga förpackningsbehov definierar vilken maskin du bör överväga. Lyckligtvis finns det många bra och skräddarsydda lösningar. Vi tittar närmare på fem av de modeller som vi anser är bäst på marknaden och täcker de flesta behov:

1. Air-modellerna – 10 eller 20 meter material/minut

 

Luftfyllnadssystem AirFyllnadsmaterial för luftfyllnadssystem Air

Luftfyllnadssystemet Air är en av de mest kompakta luftkuddemaskinerna på marknaden, och passar dig med små eller medelstora behov. Den väger endast mellan 5,6-6,25 kg (beroende på modell) och kan enkelt flyttas. Eftersom den tar så lite utrymme kan den användas på de flesta ställen; på lagret, i butiken etc. Kapaciteten beror på vilken modell du väljer. Modellen RAJAAIR2 producerar upp till 20 meter luftkuddar eller bubbelplast per minut. För lägre behov bör du i stället välja modellen RAJAAIR1 som producerar max 10 meter material per minut.

Air har fördelen att erbjuda extra miljövänlig luftfyllnad i både papper och bio-plast. Varje typ av folie/papper innehåller olika typer av luftkuddar eller bubbelplast så att du kan välja rätt lösning för dina produkter. Tack vare perforering i folien/pappret är luftkuddarna eller bubblorna också enkla att riva av.

2. New Air IB Flex – 30 meter material per minut

 

New AirFyllnadsmaterial för New Air

New Air IB flex är lämplig för större behov. Den är effektiv och kan producera så mycket som 30 meter bubbelplast per minut. Den kompakta designen gör att maskinen enkelt kan integreras i valfri förpackningslinje och tack vare den höga kapaciteten behöver du inte oroa dig för att behöva hitta förvaringsutrymme för stora rullar bubbelplast. Du kan helt enkelt producera efter behov.

En folierulle för New Air-maskinen motsvarar hela 6 rullar vanlig bubbelplast (1 m x 100 m) och du kan välja mellan hela 18 olika typer av folie. New Air-maskinen använder en teknologi som håller luften i bubblorna bättre, vilket i sin tur betyder bättre skydd för dina produkter oavsett hur lång leveransen är. New Air är anpassningsbar vilket säkerställer effektiva förpackningsprocesser och optimalt utnyttjande av arbetstid. Kort sagt: du kommer att skicka fler paket än tidigare.

3. Fill-Air Rocket – 30 meter material/minut

 

Fill-Air RocketFilm till Fill-Air Rocket

Fill-Air Rocket-maskinen är också ett bra val för dig som packar ett större antal sändningar. Även denna maskin kan producera upp till 30 meter luftkuddar per minut. Det motsvarar upp till 9000 kuddar per timme! Med Fill-Air Rocket kan du välja mellan 6 olika kuddar och folie i 2 olika bredder. Folien är perforerad, vilket innebär att du enkelt kan riva isär kuddarna och därmed bara använda exakt den mängd skydd du behöver.

Fill-Air Rocket är lätt att använda. Sätt på den, sätt på folien och börja producera kuddar. Fill-Air-folien skapar luftkuddar som är hållbara och garanterar ett stabilt och varaktigt skydd för dina produkter. På detta sätt får dina kunder produkter i oklanderligt skick, utan skador och inte minst utan mycket onödig fyllning som de måste bli av med efteråt.

4. Air First – 3,5 meter material/minut

Air FirstFilm till Air First

Vår allra minsta maskin Air First producerar 3,5 meter luftkuddar per minut. Modellen tar väldigt lite plats och fungerar bra för de som har begränsat med utrymme. Justera själv luftfyllnadsvolymen efter dina behov med den enkla kontrollpanelen. Välj mellan 2 olika typer av plastfilm med kuddar.

Behöver du hjälp med att välja förpackningsmaskin?

RAJA är specialister på kartonger och emballage. Vi har ett brett utbud av förpackningsmaskiner som effektiviserar olika delar av er förpackningsprocess. Kontakta oss gärna för tips och rådgivning kring vilken av våra förpackningsmaskiner som passar bäst utifrån era unika behov, förutsättningar och prioriteringar. Mejla oss direkt på info@rajapack.se eller ring oss på numret 010 – 33 08 200 på vardagar 07:30-17:00.

Håll kontakten med oss

Läs nästa blogginlägg:

https://www.rajapack.se/blog-se/sa-byter-du-ut-3-vanliga-emballageprodukter-mot-ett-miljovanligt-alternativ/

    Ämnen