Share

En guide för förpackningsmaskiner

Förpackningsmaskiner är ett hett ämne och många företag kan se reella fördelar med att automatisera sina förpackningsprocesser. De påskyndar produktiviteten, sparar pengar på material och minskar påverkan på miljön. Vi har sammanställt en guide för att ge er en introduktion till förpackningsmaskiner, vad de kan erbjuda och vilka typer av maskiner som finns tillgängliga.

Varför automatisera dina förpackningsprocesser?

Det finns många olika produkter som kan tillverkas snabbare, billigare och effektivare tack vare förpackningsmaskiner.

Några av de fördelar som maskiner kan ge:

  • Påskyndar förpacknings- och lagerprocesser, vilket resulterar i en ökad effektivitet.
  • Minskar mängden material som används och avfall som produceras, vilket minskar kostnaderna.
  • Frigör utrymme i företagets lager.
  • Hjälper till att minska företagets påverkan på miljön.
  • Gör att företaget har mer kontroll över sina förpackningar och förbättrar flexibiliteten.
Om ni förpackar mer än 10 paket per dag, är det troligt att en förpackningsmaskin kan hjälpa er verksamhet att spara tid och pengar. Många maskiner finns även att hyra, så det finns inga stora kostnader att oroa sig för. Om ni emellertid förpackar ett mycket lågt antal föremål eller förpackningar av specialprodukter, kan det hända att en automatiserad förpackningsmaskin inte är rätt för er, då kan en manuell Fillpak M vara ett alternativ. Våra experter hjälper er alltid, om ni är osäker på huruvida maskiner kan göra skillnad för ert företag, kontakta oss på 010-33 08 200.

Hur kan förpackningsmaskiner hjälpa er?

Ett stort antal förpackningsprocesser kan automatiseras, inklusive bandning, tätning och dämpning. Att säkerställa att varor kommer fram hela och säkert är viktigt för alla framgångsrika affärer. För att skydda lösa föremål under frakt, är papper eller luftfyllnadsfyllning perfekt för dämpning och skydd.
Luftkuddar och fyllnadsmaterial av papper används för att skydda föremål.
Förpackningsmaskiner producerar fyllnadsmaterial snabbt och enkelt, när det behövs, istället för att köpa det färdigt. Förpackningsmaterialet som matas in i maskinerna (t.ex. plast eller papper) kan beställas i ekonomiska rullar, vilket innebär en sänkt fraktkostnad för er verksamhet och mer lagringsutrymme.

Luftkuddar

RAJAAIR 1 är en liten och kompakt maskin som producerar kuddar av luft för att isolera och skydda ert föremål. Ladda bara en rulle med påsar, välj era kuddinställningar, och ni kan omedelbart börja med att producera fyllning efter ert behov.
Luftfyllnadssystem Air
För större företag kan maskiner som RAJAAIR 2 ™ enkelt klara av höga volymer av luftkuddar. Den ger er också mer kontroll över storleken så att ni kan producera allt från små luftkuddar på 2 cm till stora luftkuddar så breda som 18 cm.

Pappersfyllnad

Pappersfyllnadsmaskiner erbjuder ett annat kostnadseffektivt och miljövänligt sätt att skapa fyllnadsmaterial. Studier har visat att konsumenter föredrar att få pappersmaterial i sina paket av miljöskäl. Maskinerna tar in pappersrör och levererar starkt, krympt papper som kan användas för att förpacka paket säkert. Dessa maskiner är idealiska för högvolymprocesser (de producerar upp till 1,4 meter papper per sekund) och även om de är större än luftkuddsystemen, erbjuder de större flexibilitet. Om ni paketerar över 50 produkter om dagen, sparar ni tid och pengar, och er materialanvändning minskar med 30% inom de första tre månaderna. Det finns fler alternativ som inkluderar funktioner så som fjärrkontroller, fotpedaler och programmering av papperslängden. PadPak-sortimentet är lämpligt för att fylla ut tomrum i emballagen.
PadPak Junior och PadPak Senior
Pappersfyllnadsmaskiner finns i flera olika storlekar för att passa olika budgetar och krav. För måttlig volym är Padpak Junior lämplig, den förpackar minst 30 artiklar per dag och anpassas efter ert eget arbetstempo. Den är lätthanterlig och styrs av en Av/På-knapp och har en hög mobilitet tack vare fyra flexibla hjul. För helt automatiserade maskiner med hög volym rekommenderas en PadPak Senior, maskinen är perfekt för snabba förpackningslinjer och kan kontinuerligt producera papper. Papperslängden kan ställas in för att säkerställa att rätt mängd produceras efter dina önskemål. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder de mest kostnadseffektiva förpackningarna efter deras behov. Har du frågor eller vill ha råd från våra emballagespecialister för vad som passar just dig, kontakta oss på 010-33 08 200 eller mejla oss på info@rajapack.se.

Packband

När produkter är förpackade i en låda kan den behövas säkras ordentligt innan leverans för att säkerställa att paketet hålls stängt under hela transporten.
PP-packband
PP-packband – ”allt-i-ett” dispenserförpackning, för manuell bandning av både lådor och pallar. Enkel att använda; för bandet genom plastspännet och sträck till i båda ändar och paketet är säkrat för transport.

Bandningsmaskiner

Om ni skickar varor som behöver extra förstärkning är bandningsmaskiner ett mycket bra alternativ. Vi har bandningsmaskiner för både mindre och större behov som automatiserar denna process. En typisk maskin kan packa in och fästa en låda på under 10 sekunder. De är robusta och enkla att använda samtidigt som det går snabbt och enkelt att byta bandrulle. Om ni packar över 50 paket per dag, är det troligt att en bandningsmaskin skulle kunna spara er betydligt mer tid och pengar.

Påssvets

En påssvets erbjuder en mer industriell, högvolymlösning om ni snabbt och enkelt måste täta stora mängder påsar. De är små och kompakta och passar in nästan var som helst. Tillbehör så som värmeförseglare, fotpedaler och skrivbordsstativ finns också tillgängligt vilket innebär att ni kan anpassa maskinen efter ert behov. Reservdelspaket kan också köpas vilket gör det enkelt att underhålla er maskin.

Köpa, hyra och upprätthålla

Att köpa en förpackningsmaskin innebär vanligtvis en stor inledande investering, vilket kan vara svårt för små och medelstora företag att rättfärdiga. Det är därför som många av våra förpackningsmaskiner är tillgängliga att hyra utan högre kostnader. Om ni hyr en maskin hos oss inkluderas även gratis leverans, installation och vårdstöd. En sista faktor att tänka på när ni använder en automatisk förpackningsmaskin är vad som händer om något går fel eller behöver repareras? Vi finns där för er och guidar er genom problemet så snabbt som möjligt så att ni kan garantera minimalt driftstopp om eventuella problem uppstår.

Vår expert talar

Slutligen tog vi kontakt med vår maskinexpert, Chris Sheehan för att få höra hans tankar om de effekter som förpackningsmaskinerna kan tillföra. Chris har hjälpt flera kunder att övergå till förpackningsmaskiner och han säger:

”Det första steget för de flesta kunder är att de har ett behov av en maskin. När detta händer är det faktiskt ganska rakt fram med att sälja och att hitta fördelarna samt rätt maskin för kundens behov. ”
 
”Att investera i en förpackningsmaskin handlar inte bara om att spara pengar genom att inte använda maskintillbehör och hyra maskinen. Användning av traditionella förpackningsprodukter kan ta upp mer än tre gånger så mycket utrymme i ditt lager som en filmrulle eller ett pappersblock. Och vi vet alla att lagringsutrymmet är högt prioriterat.”
Vill ni veta mer om vilka förpackningsmaskiner som kan vara rätt för just din verksamhet, var god kontakta våra experter. Ring oss på 010-33 08 200 eller mejla oss på info@rajapack.se.
Share
Kategorier: ProdukterRåd & tips

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv en kommentar

Fyll i det här fältet