Share

Märk era paket på rätt sätt

Genom att använda rätt emballage kommer ni att se till att ert paket är väl skyddat och att det kommer fram säkert under transport. Det finns också en annan viktig del som ni behöver tänka på för att ert paket ska komma fram till rätt destination; det är en tydlig och korrekt adressetikett.

Oavsett om ni skickar paket inom Sverige eller till utlandet kan vi hjälpa er att hitta rätt etikett till rätt paket, allt för att er leverans ska hanteras korrekt genom hela postgången. Det gör även att paketet passerar tullen smidigt, når slutdestinationen i tid och minimerar skador.

Vid märkning av paket finns det en mängd olika alternativ tillgängligt hos oss på RAJA. Nedan beskriver vi de viktigaste förpackningsetiketterna som finns i vårt sortiment och bjuder på lite tips om vad ni behöver tänka på när ni ska skicka paket, vilken etikett ni ska använda och hur ni ska placera dem.

Packsedelkuvert

Oavsett vart ert paket ska skickas måste ni se till att era dokument hålls torra och säkra under hela leveransen. Med hjälp av packsedelkuvert ser ni till att försäkra er om att alla dokument är i samma skick vid slutdestination som när ni skickade iväg paketet. Dokumenten kan innehålla till exempel kundens faktura, paketens innehåll samt adressuppgifter.

Packsedelkuverten är genomskinliga vilket gör att man ser leveransadressen tydligt på framsidan. Det finns en självhäftande baksida med starkt lim som är gör att kuvertet sitter kvar på paketet och hålls säkert under transporten. På varje stort paket som skickas till kund bör alltid packsedelkuvert finnas med, var därmed noga med att ni har gott om packsedelkuvert på ert lager.

RAJA har mängder av storlekar på packsedelskuvert. Många av våra kuvert har tydliga adressfönster så informationen är synlig under transportens gång.

Miljövänliga packsedelkuvert finns också tillgängligt för företag som vill minimera miljöpåverkan. Välj då våra gröna packsedelkuvert som är gjorda av 60 % återvunnet material och har ett grönt meddelande.

Hantering av varningsetiketter

Varningsetiketterna innehåller tydliga instruktioner för ditt paket och ger extra säkerhet under förvaring och transport. När ni inkluderat rätt dokument till ert paket bör ni alltid fundera på om det behövs varningsetiketter för att ge klara instruktioner om hanteringen kring ert paket. Om ert paket behöver någon av de här etiketterna så bör de placeras tydligt så hanteringen sköts korrekt.
Varningsetiketter finns med sju olika meddelanden hos oss på RAJA:
– Aktas
– Denna sida upp
– Glas
– Packsedel finns i förpackningen
– OBS! Denna kartong innehåller olika artiklar
– Hanteras varsamt ömtåligt gods
– Skyddas mot väta

När man behöver skicka stora mängder paket är våra etikettdispensrar idealiska då de är både praktiska och väldigt bra hjälpmedel. Etikettdispensrar gör arbetet mer effektivt då det förenklar arbetet med att applicera etiketter på paket.

Laseretiketter till mindre gods

Om ni ska skicka mindre paket som postväskor eller kuvert, där det inte behövs ett helhetsdokument, så är våra laseretiketter optimala. De är enkla adressetiketter som kan ange enkla texter i form av mottagarens adress och returadress till avsändaren vid enklare transporter. Etiketterna fungerar bra i de flesta laserskrivare och kopiatorer. De fäster bra och färgar inte av sig och levereras i förpackningar med 200 ark.

Transportetiketter

Neutrala transportetiketter är till för daglig användning för att enkelt och tydligt kunna märka alla paket. De är idealiska för snabb korttidsmärkning av gods under transport. Etiketterna passar de flesta termoskrivare och det krävs en skrivare som kan kopplas till en PC eller Mac. Etiketterna levereras falsade (vikta) eller på rulle.

Vart ska etiketten placeras?

Om ni inkluderar hanteringsanvisningar eller varningsetiketter såsom ”denna sida upp” eller ”hanteras varsamt” på ert paket ska de placeras på flera sidor och på de största ytorna av paketet för att göra det tydligt för alla som hanterar leveransen. Undvik att placera etiketter över en söm eller tätningsbandet.

Om du behöver ytterligare information om etiketter eller behöver råd om hur du märker dina leveranser korrekt, vänligen kontakta våra förpackningsexperter. Ring oss på 010-33 08 200 eller mejla oss på info@rajapack.se.

Share
Kategorier: NyheterRåd & tips

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv en kommentar

Fyll i det här fältet