En guide till julens presentförpackningar

7  min lästid17 oktober 2021

Julen kanske fortfarande känns långt bort, men tiden fort! Kanske börjar det redan bli dags att tänka på presentförpackningar. Det finns många olika lösningar för dig som behöver  packa in dina produkter för att skicka dem som gåvor nu i jul. Presentförpackning är mycket mer än bara omslagspapper och presentsnöre. På RAJA erbjuder vi ett stort urval av presentförpackningar som passar både butiker och kontor. Se hela vårt utbud av presentförpackningar.

Presentpapper och presentsnören är din bas

Det som sätter grunden i en bra presentförpackning är omslagspapper och presentsnören. Gällande omslagspapper kan du välja mellan blekt papper med tryck eller naturligt kraftpapper. Det finns flera olika färger och mönster så att du kan hitta en variant som passar dina produkter. Naturligtvis erbjuder vi även omslagspapper med julmotiv. Julpappret har hög kvalitet och räcker länge då rullarna är hela 54 meter långa. Vi erbjuder även omslagspapper med ett mer neutralt uttryck – kolla till exempel in våra enfärgade presentpapper i kraftpapper.

Julpapper på RAJA - Rött papper med vita julkulor eller guldiga hjärtan.Mönstrat omslagspapper på RAJA.Presentsnören i sju olika färger

Använd presentsnöre när du vill lägga till en färgklick eller komplementera ditt valda presentpapper. Vårt klassiska presentsnöre finns i sju populära färger – välj mellan glänsande metallic eller matt satin finish. Varje rulle har ett band som är hela 250 meter långt. Välj presentrosetter för en mer festlig look, eller hampasnören för en mer traditionell look.

Presentsnören i sju olika färgerEn blå presentrosett med metallic-glansHampaband

Dispensrar underlättar hantering

Slår ni in många paket? Öka då produktiviteten på packningsstationen genom att köpa till en dispenser. I RAJAs sortiment hittar ni dispensrar för presentpapper – anpassad för en rulle eller anpassad för två rullar. Du kan också köpa till en dispenser för presentsnören som monteras högst upp. Behöver du enbart dispenser för presentsnören så rekommenderas vår väggmonterade dispenser för en rulle, eller vår bordsdispenser som har plats för två rullar presentsnöre och även en tejprulle.

Dispenser för presentpapper och presentsnörenVäggmonterad dispenser för en rulle presentsnöreBordsdispenser för två rullar presentsnöre och en tejprulle

Vackert silkespapper förhöjer upplevelsen

Fyllnadsmaterial som silkespapper är viktigt då det skyddar dina produkter från stötar och skador – men de kan även vara dekorativa och hjälpa till att presentera dina produkter på ett bättre sätt. För en klassisk och clean look, använd vårt vanliga vita eller bruna silkespapper. Vill du att ditt paket ska spraka av färger, välj vårt färgade silkespapper. Du kan få exakt det utseende du vill eftersom du kan välja mellan 21 färger, som alla ger en festlig finish. Våra silkespapper är miljövänliga och tillverkade av klor- och syrafritt papper.

Är silkespapper inget för dig? Träull är ett fyllnadsmaterial som passar perfekt i gift baskets då det skyddar samtidigt som det ger en mysig känsla av närhet till naturen. Pappersstrimlor är ytterligare ett alternativ. De består av tre lager av dragspelsformade pappersremsor och när du använder det här materialet i dina presentförpackningar så expanderar de upp till 280%, så att du kan vara säker på att dina produkter sitter säkert i förpackningen. Vi erbjuder pappersstrimlor i flera olika färger så att du kan välja mellan ett neutralt utseende eller något mer färgstarkt.

Silkespapper i olika färgerTräull perfekt för gift baskets och vinflaskorFärgade pappersstrimlor i en presentförpackning

Förenkla och maximera med presentaskar

Gör det enkelt för dig själv i jul genom att välja någon av RAJAs färdiga presentpåsar eller presentaskar. Våra kraftiga lackade presentpåsar är praktiska med självhäftande förslutning så att du kan spara in på tejp. Lackbeläggningen gör dem extra glansiga och de finns i tre färger. Du kan också välja våra presentpåsar tillverkade av glatt och glansigt papper. Vill du ha en mer nedtonad eller rustik känsla så rekommenderar vi dig att välja vårt miljövänligt alternativ – presentpåsar tillverkade av återvinningsbart kraftpapper. Är du ute efter en ask så rekommenderar vi våra matta presentaskar med magnetisk förslutning – de finns i flera olika storlekar, välj mellan naturlig brun eller färgad (vit, svart eller röd).

Lackade presentpåsar i tre färgerEn miljövänlig presentpåse i färgat kraftpapper

Gör en egen gift basket

Tänker du komponera egna gift baskets så passar det perfekt att använda våra gåvokorgar i svart eller naturligt utförande. Fyll korgen med valfritt fyllnadsmaterial och dina utvalda presenter, och glöm inte att linda in din presentkorg i  cellofan. Visste du förresten att vi även har transparenta cellofanpåsar i vårt sortiment? Perfekt för att göra mindre gåvor extra piffiga.

Skicka vinflaska som present?

Hur presentförpackar man på bästa sätt en eller flera vin- eller champagneflaskor? Vi på emballageföretaget RAJA har svaret. Vi har presentförpackningar tillverkade av återvunnen minipapp som är särskilt anpassade för vinflaskor. Välj mellan brun wellpapp eller färgade lådor. Se även våra svarta presentförpackningar för vinflaskor, som med sin läderstruktur ger en exklusiv finish. Om du vill ha en simpel men stadig lösning kan du kolla in vår lackade bärkasse anpassad för vinflaska.

Brun presentförpackning för vinflaskorSvart presentförpackning för vinflaskorLackade bärkassar för vinflaska

En fin bärkasse blir grädde på moset

Du har valt omslagspapper, presentsnöre och silkespapper, eventuellt använder du en färdig presentpåse eller presentask – då är vi inne på det sista stadiet: bärkassar. Att fullända sin presentförpackning genom bärkassar är inte ett måste – men det kan vara något som knyter ihop looken och ger det lilla extra till presentationen. En klassisk go-to i presentsammanhang är lackade bärkassar – ett säkert kort om du är ute efter en glansig och elegant finish. Vi har också mattlackade bärkassar. De finns i flera olika storlekar och färger så att du ska kunna hitta en variant som passar perfekt för dina produkter. Titta gärna extra på våra kassar i kraftpapper om miljön är viktig för dig – här kan du välja mellan kassar med tvinnade handtag och kassar med flata handtag. Även dessa finns i många olika färgvarianter. Men den bästa bärkassen är förmodligen en som har er logga. Kontakta oss direkt så hjälper vi gärna med anpassning av bärkassar.

Glansiga lackade bärkassar i olika färgerBärkassar av färgat kraftpapper med platta handtagAnpassa din bärkasse hos RAJA

Behöver du hjälp med era presentförpackningar inför högtiderna?

RAJA är specialister på förpackningar och emballage. På vår webbplats hittar du allt du behöver inom emballage,  från lådor och kartonger till fyllnads- och skyddsmaterial, med mera. Kontakta oss gärna så får du prata med våra emballagespecialister som utifrån era produkter och behov erbjuder gratis rådgivning kring hur ni kan se på presentförpackning inför jul.

Håll kontakten med oss

    Ämnen