Share

Kuvert och postpåsar

Vi på RAJA har nyligen fokuserat på utveckling vad gäller förpackningar. Den senaste tekniken tillsammans med nya försäljningsprocesser gör förpackningen både effektivare och miljövänligare.
Den här veckan har vi bestämt oss för att gå tillbaka till grunderna med fokus på ett av de äldsta och mest använda förpackningsartiklarna i historien – <a href=” https://www.rajapack.se/kuvert-och-papptuber_C12.html”>Kuvertet</a>!

Kuvert – En av de vanligaste förpackningsartiklarna

Kuvert, som är en av de vanligaste förpackningsartiklarna i världen, skyddar innehållet under leveransen, så att de når mottagaren säkert. Även om kuvert kan dateras tillbaka till cirka 3500 år f.Kr, var den första kommersiella kuvertmaskinen inte utvecklad förrän 1845. Det tog sedan ytterligare 50 år innan pre-gummerat kuvert producerades kommersiellt. Kuvert har fortsatt att utvecklas över tiden eftersom våra behov har förändrats drastiskt – de behöver nu skydda mycket mer än bara pappersbrev eller dokument! Det finns nu hundratals olika typer av kuvert som är tillgängliga för alla slags användningsområden, och erbjuder fördelar som skydd mot vatten och stötar. På RAJA har vi många olika typer av kuvert, som finns i flera olika storlekar. Nedan går vi igenom de fyra olika huvudtyperna, vilka fördelar de erbjuder och vad de ska användas till.

Bubbelkuvert & vadderade kuvert

Dessa vadderade kuvert erbjuder det mest kostnadseffektiva skyddet. De har vanligtvis en stark vaddering runt insidan (lager av fiber, luftfyllda bubblor eller skum) för extra skydd mot stötar. Eventuell vätska absorberas och dämpas av det tjocka ytterskiktet, vilket säkerställer att innehållet är säkert under transport. Eftersom vadderade kuvert har fortsatt att utvecklas har de blivit lättare, vilket innebär en lägre portokostnad, samtidigt som en stark skyddsnivå upprätthålls.
Vadderade kuvert kallas ibland också för Jiffy-påse, vilket är ett av dem mest kända kuverten. Kuverten är uppkallade efter Jiffy Packaging Company som lanserade produkten 1964. De har utformats för att vara punkteringsbeständiga och kommer i två varianter. Bubbelkuverten innehåller en bubbelförpackning för luftbehållare för längre skydd, medan de vadderade Jiffy-kuverten har ett fiberfoder som expanderar vid användning. Ett vadderat kuvert är bäst när du behöver extra skydd för dina föremål. De används mest för mindre produkter (ett A4-kuvert eller mindre), men större vadderade kuvert finns också tillgängligt; tungt bubbelkuvert upp till 52 cm x 66 cm i storlek, bra när du behöver frakta stora objekt säkert. Bubbelkuvert och vadderade kuvert passar för att förpacka många olika typer av varor, så som smycken, böcker, broschyrer, CD-skivor, DVD-skivor och kläder. Oavsett om du väljer Jiffy-påsar, bubbelkuvert eller vadderade brevpåsar, är alla utformade för att skydda dina produkter samtidigt som portokostnaderna hålls nere.

Pappkuvert – kuvert av kartong

Kartongkonstruktionen bildar en stel ram runt omslaget och erbjuder en stabil skyddslag för små och platta produkter. Eftersom pappkuvert är gjorda av kartong är de i allmänhet väldigt lätta och kostnadseffektiva, men se till att kontrollera storleken på kuvertet. Dessa kuvert är idealiska för att förpacka saker som kalendrar och häften eller viktiga dokument så som kontrakt eller certifikat.

Transparenta postpåsar

Transparenta postpåsar ger ett förseglat skydd och är mycket populära hos online-återförsäljare och postorderföretag. De är mycket tunna, små och lätta, ger ett vattentätt skydd och är perfekta för känsliga föremål såväl som mjuka varor så som textilier och kläder.

Papperskuvert

Slutligen, den vanligaste typen av kuvert och förmodligen den som du har använt mest – papperskuvertet. Tillverkad av papper som vanligtvis går i vitt används dessa kuvert av nästan alla affärer, varje dag, för att skicka dokument och brev.
Papperskuvertet har storlekskrav som har antagits internationellt vilket innebär att de flesta länder använder samma storlek. En lag om standardisering av sidstorlekar går tillbaka till 1798 i Frankrike, vilket gjorde det lättare för företagen att göra affärer internationellt. De storlekar som används är alla anpassade till varandra, vilket gör att användningen och tillverkningen blir enklare internationellt. En C1 är dubbelt så stor som en C2, en C2 är dubbelt så stor som en C3 osv. Den vanligaste typen för företag är DL-storlek. Kuverten har ett genomskinligt fönster på framsidan vilket betyder att din eventuella text tydligt syns igenom. Självtätningsmöjligheter finns tillgängligt, vilket påskyndar processen för försegling och sändning. Även om det finns standardstorlekar och olika färger kan kvaliteten på kuverten inte garanteras, helt enkelt för att de är så populära. Tjockleken, kvaliteten på papperet och lim på tätningen kan alla variera. Billigare, tunnare kuvert kan drabbas av tryck genomgående, och ingen verksamhet vill ha förstörda dokument – speciellt när du skickar privata och konfidentiella dokument. Se till att dina kuvert inte drabbas av detta och satsa på högkvalitativa kuvert för att du ska kunna ge dina kunder ett bra intryck.

Kontakta oss på RAJA för mer information om kuvert

Om ni letar efter kuvert för dina föremål, om ni för närvarande har en leverantör och vill minska kostnaderna eller helt enkelt vill ha några förpackningsråd, kontakta oss på 010-33 08 200 eller skicka ett mejl till info@rajapack.se. Vi har erfarenhet och förpackningsexperter till hands, redo att hjälpa och ge er råd.
Share
Kategorier: E-handel och logistikProdukter

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv en kommentar

Fyll i det här fältet