Uttrycket tid är pengar kan användas i många situationer och särskilt i logistikvärlden. I de flesta verksamheter är det viktigt att optimera antalet order per timme och skift. Vi försöker därför hjälpa dig med att spara både tid och energi på lagret. Vi har därför tagit fram 3 tips som gör att du kan plocka, packa och skicka dina varor mer effektivt.


Varför skall ni leverera snabbt?
En besviken kund är en kund som sannolikt aldrig återkommer eller handlar igen. Alla försäljnings- och marknadsstrategier slösas bort om kundens förväntningar inte uppfylls i detta kritiska skede. Så därför behöver du leverera både snabbt och med kvalitet.


Många kunder ger dig bara en chans. Upplevelsen fram till köpet spelar inte heller någon roll om leveransen inte lever upp till förväntningarna. Leveransen är lika viktig som produkten.


Packningshastigheten påverkar era leveranstider


Om dina lagerarbetares effektivitet ökar kan du snabbt räkna ut att besparingarna ganska snabbt kan bli signifikanta. Bara genom att undvika att kanske anställa en person extra eller ta in extra personal kan du spara en hel del pengar. Vem vet det kanske till och med finns 1 minut eller 2 till fika?

1. Välj rätt emballage

> Se vår video

Valet av förpackningsmaterialet påverkar hur snabbt dina varor kan packas. Vissa val kan verka banala, men för lagret kan det spara några sekunder, vilket resulterar i flera beställningar packade per timme utan extra ansträngning. Sparad tid kan användas inom andra områden av förpackningsprocessen, såsom kvalitetskontroll av leveranser för att minska brister och returer.

Byt ut lådor med kuvert och e-handelspåsar
Tänk om möjligt hur man förbättrar förpackningsmaterialet. Om ett byte från lådor till kuvert och e-handelspåsar är ett alternativ finns det två klara fördelar:

  • Snabbare packning per produkt: E-handelspåsar och kuvert är färdiga att packa från start jämfört med att behöva manuellt reser en låda och tejpa den.
  • Lägre transportkostnad per produkt: Både vikt och volym minskas för transporterna, vilket innebär att transportkostnaderna också minskar.
    Vissa tror att kuvert och e-handelspåsar är begränsade endast kan användas till varor med lågt värde, men faktum är att de enda begränsningarna som bör tas hänsyn till är skyddsfaktorn och storlek. Givetvis går det inte alltid att ersätt lådor men det är värt att prova i fall där man tror att e-handelspåsar eller kuvert skulle fungera lika bra.

Våra lådor med snabbotten kan revolutionera din packprocess
Tre fördelar med att byta från vanliga kartonger till lådor med automatisk botten:

  • Spara tid: lådorna är monterade 2,5 gånger snabbare än vanliga lådor
  • Spara energi: De är också 2,5 gånger så lätta att montera. Vilket innebär att ditt team kommer att vara glada att de sparar ett extra moment under packningen.
  • Spara utrymme: Många väljer att bygga staplar av färdiga lådor, men nu kan de enkelt montera lådor behov och spara plats.

2 Skydda dina produkter snabbare


Skyddsmaterial är extremt viktigt för att skydda produkterna under transport. Oavsett vilket behov ni har så har vi skyddsmaterial för just er verksamhet. Här är några förslag som kan hjälpa er spara tid.

Skydda utan att skära

> Se vår video

Perforerad bubbelfolie sparar tid! När du använder perforerad bubbelfolie minskar du risken för olyckor på lagret. Du fördelar enkelt arken utan att behöva använda en kniv. Upptäck vår perforerad bubbelfolie här.

360 graders skydd på under 10 sekunder
Bubbelpåsar täcker produkten från alla sidor och försluts snabbt och enkelt med den självhäftande remsan. Det är även ett snabbt sätt att skydda mot väta så att produkten kommer fram både torr och välbehållen.

Måttbeställt emballage är ett alternativ för att skydda bättre
Om stora delar av er beställningar inte passar i förpackningar ur vårt standardsortiment kan det vara en idé att titta på måttbeställt emballage. Tänk på att välja emballage som både skyddar bättre men som även går att packa snabbare. Genom att anpassa storleken och tiden det tar att packa emballaget kan hjälpa er att spara pengar i längden.
Tre fördelar med måttbeställt emballage

  • Rädda världen: Genom att använda anpassade förpackningar minskar ni onödig användning av förpackningsmaterial.
  • Spara pengar: Bättre emballage innebär lättare försändelser vilket leder till minskade transportkostnader.
  • Kundanpassad funktionalitet: Du väljer själv vilka funktioner ditt emballage skall ha. Kanske passar det just er verksamhet att emballaget har handtag eller plastfilm som håller produkterna på plats?

Är du intresserad Måttbeställt emballage? Skicka oss en förfrågan på info@rajapack.se eller ring oss på 010-33 08 200 om du vill ha en gratis offert.

Förpackningssystem anpassade för er verksamhet

> Läs vår guide


Skyddande förpackningsmaskiner är idealiska för e-handelsföretag som hanterar stora mängder med beställningar. När en förpackningsmaskin är installerad ser man ofta att maskinen kommer att betala sig snabbt eftersom antalet packade beställningar per timme ökar drastiskt.
Det är inte helt lätt att hitta rätt förpackningsmaskin, därför har vi gjort en guide som hjälper er att välja rätt. Ni hittar guiden här.

3 Försegla dina försändelser snabbt och effektivt


Genom att välja rätt tejp kan du vara säker på att dina paket är ordentligt förseglade under hela transporten.
Vi erbjuder flera olika typer av packtejp att välja mellan. Se hela vårt utbud här.

Kan ni försegla era paket utan att använda packtejp?
Det är möjligt att skippa packtejp helt och hållet. Det förutsätter självfallet att man använder rätt emballage med självhäftande förslutning. Ni kan spara pengar genom att slippa ta upp onödig lagerplats med pallar av tejp. Du sparar även en hel del tid genom att ni slipper stå och individuellt tejpa varje låda 2 gånger.

Rädda miljön med papperstejp
Du kanske inte är helt medveten om denna förpackningsprodukt, men papperstejp är ett av de mest effektiva och miljövänliga sätten att försluta dina paket. Amazon är ett av världens största e-handelsbolag, de använder papperstejp på alla sina leveranser. Både för att rädda miljön men också för att ge sitt varumärke en miljömedveten look.
Tips: Du vet väll att du kan designa din egen papperstejp med tryck? Testa direkt på Rajaprint.se

4 Bli mer organiserad och stressa mindre (BONUS) 


Det kan kallas en arbetsstation, ett packbord eller en förpackningsstation. Oavsett termen är det ett område där du packar och förbereder paket för att sedan skicka dem. Genom att använda våra packbord kan du vara mer organiserad, effektiv och förberedd jämfört med att använda ett vanligt bord. Du har konstant tillgång till allt ditt packmaterial inom en armlängds avstånd.


För mer information om våra arbetsstationer och för att hitta en lösning som passar dig, kontakta en av våra emballagespecialister på 010-33 08 200 eller info@rajapack.se.

Kategorier: E-handel och logistikRåd & tips

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv en kommentar

Fyll i det här fältet