• 010 - 33 08 200 Öppettider 07:30-17:00
  • Stora volymer? Gratis offert
  • Trustpilot
  • Första beställningen? Fri frakt från 1000 kr ex moms
logo raja 010 - 33 08 200 Öppettider 07:30-17:00
0,00 kr Varukorgen är tom
Snabborder Ange art.nr
Kampanj Kvinnor & Miljö

Kvinnor-och-miljö

Frågor och svar

Varför denna kampanj?

RAJA-koncernen lanserar nu kampanjen Kvinnor & Miljö. Det är en stor, europeisk kampanj som involverar alla koncernens 1500 anställda från september 2015 till mars 2016.

Nyckeltal för kampanjen

Ett utval av 5 miljövänliga produkter

15 länder i RAJA-koncernen deltar

5 projekt
stöttas

En kampanj som varar i
6 månader från september 2015 till 29 februari 2016

Priserna på
emballagen är oförändrade

Alla pengarna kommer att doneras till de 5 projekten

Varför denna kampanj?

I RAJA-koncernen är vi medvetna om vårt sociala ansvar som företag. Kampanjen Kvinnor & Miljö är i linje med vårt engagemang och våra värderingar. Sedan 2006 har vi genom RAJA Foundation stöttat projekt för kvinnor runt om i världen.

Hur fungerar kampanjen?

Hur fungerar kampanjen?

Vid köp av dem utvalda produkterna av miljövänligt emballage, donerar vi 10:-/20:- till de 5 projekten.

Vad är COP 21?

Frankrike är värd för FN:s 21:a klimatkonferens, COP 21, mellan 30 november och 11 december 2015. Målet med konferensen är att etablera ett nytt internationellt klimatavtal som gäller för alla länder och som har som målsättning att hålla den globala uppvärmningen under 2 ° C.

Vad är sambandet mellan Kvinnor & Miljö och COP21?

RAJA har länge engagerat sig för miljön och vi har genomfört flera åtgärder för att reducera vår miljöpåverkan (95 % av våra inköp sker i Europa). Sedan konferensen hålls i Paris, vill RAJA bekräfta sitt engagemang genom denna långsiktiga kampanj.

Hur blir projekten utvalda?

Hur blir projekten utvalda?

Vilka frågor och samhällsprojekt som stöds väljs ut av styrelsen för RAJA Foundation. Kommittén väljer projekt som ligger i linje med deras mål och värderingar och som är av internationell räckvidd.

Varför handlar projekten huvudsakligen om kvinnor och miljö?

Det är stiftelsens mål att hjälpa utsatta kvinnor. Kvinnor och miljö hänger ihop då kvinnors plikter och ansvar gör dem mer avhängiga av naturens resurser än vad män har. Utvecklingsländer är mer beroende av råvaror och kvinnor är mer sårbara för naturkatastrofer och klimatförändringar då de oftast har ansvaret för jordbruket. Då är det viktigt att arbeta för en mer hållbar utveckling.

Varför stöttas inga projekt i Europa?

Utvecklingsländerna är mer beroende av råvaror och miljö då deras grundläggande behov och dagliga sysslor är beroende av naturens resurser. Det är viktigt att kunna förbättra deras levnadsvillkor och samtidigt bidra till att skydda miljön och därmed förebygga klimatförändringar.

Varför stöttas inga projekt i Europa?

Varför detta val av emballage?

I samarbete med våra leverantörer har RAJA valt ut 5 produkter som är 100% återvinningsbara. Dessa miljövänliga produkter är tillverkade av förnybara resurser (papp eller papper) eller återvunnet material och de kan återvinnas om igen.

Har priserna på produkterna ökat?

Priserna har inte ökat på de produkter som är med i kampanjen.

Paris 2015 - COP 21

Hur mycket kommer att doneras till varje projekt?

Alla pengar som kampanjen drar in kommer att delas ut till de olika projekt utifrån behov och vad som skall genomföras. På Internationella kvinnodagen den 8 mars 2016 kommer det hållas en ceremoni där varje projekt kommer att ta emot sin donation.