010 - 33 08 200
Öppettider 08:00-17:00
Stora volymer?
Gratis offert
4,5/5
Trustpilot
0
Återuppta ditt köp där du slutade

Engångshandskar

RAJA har allt man behöver för lager, skydd och varuhantering.

Användande av skyddsutrustning som engångshandskar bidrar till att spridning av smitta försvåras. Vissa verksamheter har krav på användning av engångshandskar. Det rör sin om exempelvis sjukvård och arbetsplatser som hanterar livsmedel och kemikalier. Tänk på att engångshandskar ska hanteras som just engångshandskar vilket innebär att de ska slängas efter användning. Samtliga engångshandskar i vårt sortiment levereras i en smidig dispenserförpackning.

Oavsett vilken typ av engångshandske ni använder i verksamheten är det viktigt att välja rätt storlek för en optimal passform. Är handskarna för stora blir det svårt att få ett bra grepp. För små handskar är osmidiga att arbeta i. De engångshandskar som RAJA lagerför finns i fyra storlekar, small–XL.

För att ta reda på vad engångshandskarna är godkända för är det en god idé att kolla efter märkningar på förpackningen. Symbolen ”glas och gaffel” indikerar till exempel att handskarna är godkända för livsmedelshantering.

Psst. Hos oss på RAJA kan ni även köpa produkter för hygien och rengöring. Se vårt sortiment av exempelvis rengöringsartiklar och avfallspåsar.

Olika material för olika ändamål

RAJA erbjuder ett sortiment av engångshandskar som lämpar sig för olika ändamål. De billigaste engångshandskarna som vi lagerför är genomskinliga engångshandskar i Thermo Elastic Polymer, (TEP). Engångshandskar av polymer är slitstarka och godkända för medicinskt bruk. Dessutom ger de en mycket bra fingertoppskänsla. Thermo är en engångshandske som är lämplig för catering, hotell, restaurang, livsmedelsindustrin, friskvård, sjukvård och rengöring. Puderfria engångshandskar minskar risken för att händerna blir torra eller drabbas av hudirritation.

Engångshandskar i vinyl är den mest populära engångshandsken. Handskar av vinyl är något tjockare än handskar tillverkade i TEP. Vinyl är ett latexfritt plastmaterial som är mycket vanligt förekommande inom vården.

Ett alternativ till vinyl är det syntetiska gummimaterialet nitril. Nitril är aningen starkare än vinyl och har en längre genombrottstid vilket innebär att nitrilhandskar i vissa lägen står emot kemiska ämnen längre än vad vinylhandskarna gör.

Eftersom alla material har sina specifika egenskaper är det er verksamhet som styr valet av engångshandskar. Nitrilhandskar ger ett bra skydd mot virus. De är samtidigt effektiva i kontakt med olja och feta livsmedel samt kemikalier. Vidare skyddar nitrilhandskar mot blyfri bensin diesel, lacknafta och fotogen. Nitril är mycket slitstarkt och tåligt. Vinyl däremot är att föredra mot aromatiska kolväten men inte så passande för hantering av livsmedel.

RAJA erbjuder även latexhandskar. Latexhandskar är tillverkade av naturgummi vilket gör dem mycket smidiga och elastiska. Latex skyddar bra mot vattenlösliga ämnen men fungerar sämre med oljebaserade lösningsmedel. En viss vaksamhet är bra att ha vid användande av latexhandskar för att de i vissa fall kan vara allergiframkallande.

Har ni funderingar kring vilka skyddshandskar som passar bäst för er verksamhet är ni välkomna att ringa till vår kundtjänst. RAJAs kundtjänst erbjuder personlig service på telefon 010-33 08 200. Vår duktiga personal finns redo att svara på era frågor måndagar–fredagar mellan 08:00 och 17:00.

4 resultat
Sortera efter: Relevant